PUBLICITAT

Mans Unides creu que la pandèmia afectarà a la seva campanya solidària

L’entitat ha hagut de canviar el procés de selecció dels projectes

Per Helder Alves

Imatge del  tríptic promocional de la campanya solidària.
Imatge del tríptic promocional de la campanya solidària. | mans unides

Mans Unides engega la campanya solidària contra la fam del 2021. És una campanya que organitzen cada any i aquest esperen recaptar 149.752 euros per poder sufragar tots els projectes que tenen a l’Àfrica i Llatinoamèrica, que són de caràcter sanitari, educatiu, social i agropecuari. La presidenta de l’organització no governamental pel desenvolupament (ONGD) Mans Unides, Meritxell Farrero, creu que la situació provocada per la pandèmia mundial repercutirà en la recaptació i dubta que puguin assolir el finançament necessari per a executar tots els plans de la campanya, per la situació tan delicada per la qual estan passant moltes persones a causa de la Covid-19. Per això han hagut de canviar el mètode de selecció dels projectes. En aquest sentit la presidenta explicava que «altres anys el que fèiem era  seleccionar alguns dels projectes que ens arribàvem, però aquest any no hem seleccionat cap, el que hem fet és posar-los tots a la llista. La nostra idea és veure quant recaptem i a partir d’aquell moment triarem quins financem».
El lema de la campanya d’enguany és Contagia solidaritat per acabar amb la fam. Farrero va explicar els motius pels quals el van seleccionar: «A nosaltres ens ha tocat viure aquest virus, però hi ha un altre al món, que és el virus de la fam i no té cap vacuna. És una gran font de desigualtat, Encara hi ha 800 milions de persones que passen fam, i el que volem transmetre amb aquest lema és que no ens podem oblidar del problema que genera la fam al món». També va afegir que «qualsevol donatiu, per poc que sigui la quantitat, ens ajuda moltíssim», i que per qui vulgui sumar-se a la campanya pot fer-ho des de la pàgina web de l’associació.
En les edicions dels darrers anys, se solien fer actes de campanya com l’aplec d’esbarts o el concert de corals, però des de la direcció de l’ONGD van decidir cancelar-les per evitar possibles contagis. L’únic acte que es manté és el cinefòrum que es realitzarà el dia 4 de març a les 20.30 hores als cinemes Illa Carlemany, on es projectarà el documental El me llamó Malala del director Davis Guggenheim. Després de la reproducció del film hi haurà un debat amb la Noemí Rodríguez com a moderadora.
La primera campanya d’aquesta mena que va fer l’ONG va ser el 1982, i segons expliquen des de l’organització la seva finalitat és pal·liar la fam al món, lluitar contra les desigualtats i impulsar el compromís social envers els més desafavorits. Tota la recaptació va íntegrament destinada cap als responsables dels projectes que se situen arreu del món. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT