PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La pressió sobre el sistema sanitari torna a augmentar

L’hospital acull un total de 23 persones, 13 a planta i 10 a l’UCI

Per El Periòdic

L’entrada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’entrada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

La pressió sobre el sistema sanitari andorrà va augmentar ahir lleugerament per la Covid. Respecte de les anteriors 24 hores, l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell va acollir dos pacients més a planta, arribant a un total de tretze. A més, va produir-se un altre ingrés a la Unitat de Cures Intensives (UCI), on hi ha una desena de persones, de les quals vuit requereixen ventilació mecànica. A la planta Covid del Cedre no va haver-hi cap persona que requerís ser atesa. Els nous ingressos van arribar en una jornada en què el ministeri de Salut va notificar 27 nous casos, per la qual cosa el nombre de positius totals es va elevar a 10.966. Els casos actius es van reduir respecte de dissabte, passant de 392 a 386, i es van registrar 36 noves altes (10.206 totals). Les defuncions, una jornada més, es van mantenir en 107.

En relació amb la campanya de vacunació, el Govern va informar que durant tot divendres es van administrar un total de 50 vaccins.
Pel que fa a la població escolar, el Ministeri de Salut va informar que en aquests moments sis aules es troben sota vigilància activa, de les quals dues estan aïllades totalment i quatre de manera parcial. Per altra banda, hi ha 20 classes més que estan en vigilància passiva.
visites centres sociosanitaris/ Des d’aquest cap de setmana passat tornen a estar permeses les visites de familiars als centres sociosanitaris. També es van autoritzar les sortides dels residents a l’exterior sempre que vagin acompanyats per personal sanitari. Es tracta doncs, d’una de les mesures de flexibilització a les restriccions sanitàries que el darrer dimecres va aprovar el consell de ministres. D’aquesta manera, va arribar una de les accions més desitjades pels residents d’aquests espais, que van rebre de manera molt positiva la notícia, i que van veure fetes realitat les demandes de les darreres setmanes: poder tenir contacte amb els seus familiars encara que no pugui ser de manera molt propera.

Les residències van adaptar l’organització per tal d’evitar cap perill a les trobades. Des de la residència geriàtrica DomusVi Salita es va informar que es disposa d’una sala de visites condicionada a la situació actual, i els familiars només es poden reunir amb els residents d’un en un mitjançant cita prèvia, amb un límit de 30 minuts i respectant totes les mesures sanitàries. Les sortides es van preveure d’una durada total d’una hora.

PUBLICITAT
PUBLICITAT