PUBLICITAT

Polèmica a les xarxes per un tuit de Niño Becerra sobre la fiscalitat

El PS expressa a Iceta el seu mal estar pel projecte de llei contra el frau fiscal

Per El Periòdic

Miquel Iceta, Susanna Vela i Pere López en la reunió.
Miquel Iceta, Susanna Vela i Pere López en la reunió. | ps

El trasllat de youtubers cap a Andorra ha posat el nom del país en boca de molts i ha generat molts debat sobre el marc fiscal del Principat. L’últim en sumar-se a donar la seva opinió ha estat l’economista Santiago Niño Becerra, que el passat dimecres va proposar en un tuit el següent: «Si Espanya i França consideren que és inadmissible que Andorra tingui un sistema fiscal light està a la seva mà canviar-lo: el president de França i el Bisbe de la Seu d’Urgell són els coprínceps d’Andorra. Però dir i no fer…». Aquesta publicació ha generat desenes de reaccions d’internautes, que en la seva gran majoria explicaven a l’economista les competències que tenen les figures dels coprínceps al Principat. Una de les respostes a Becerra, li ha arribat de l’exministre de Finances, Jordi Cinca, que li va comentar: «Respectat professor, em temo que està mal informat. Andorra és un Coprincipat Parlamentari on les lleis s’aproven en el parlament. Els Coprínceps només les sancionen (com el rei a Espanya) Aprofito per a demanar-li, donat el seu reconeixement, que ens ajudi a fer pedagogia i difondre conceptes bàsics: les persones, triem lliurement on volem viure, però no on volem pagar els nostres impostos. Ningú defrauda a hisenda si paga els seus impostos on viu i té la seva residència fiscal. Una altra cosa, ben diferent, és si dius viure on no vius».
Per altra banda l’exsecretari d’estat Jaume Domènech també va voler expresar la seva opinió a la xarxa social i va comentar que «us tenia cert respecte pels seus raonaments en economia, aquí s’ha passat de llest, no creieu que les 809 filials de les empreses de l’Ibex-35 que estan radicades en països de baixa fiscalitat no és un escàndol? La solució al vostre desgavell fiscal és Andorra?», concloïa Domènech.

Projecte de Llei/El Partit Socialdemòcrata (PS) i el seu grup parlamentari han iniciat una ronda de contactes amb diferents partits polítics socialdemòcrates, dins de la qual el cap de l’oposició, Pere López, i Susanna Vela, presidenta del PS, li van exposar al primer secretari del PSC i ministre espanyol de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, la problemàtica que afecta Andorra respecte al Projecte de Llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, per tal que abans que el parlament espanyol ho aprovi, «la veu del PS i del país, pugui ser escoltada, perquè és un tema molt important que afecta al present i futur d’Andorra». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT