PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ricard Pruna és el nou cap dels serveis mèdics de l’FC Andorra

L’ex del Barça va deixar el club blaugrana al setembre perquè el volien passar del primer equip a la Masia

Per Vicente Pallarés

Pruna amb Leo Messi a Can Barça.
Pruna amb Leo Messi a Can Barça. | Paco Largo/FCB

Ricard Pruna és el nou cap dels serveis mèdics de l’FC Andorra. Així ho va comunicar ahir l’entitat tricolor. «S’ha incorporat a l’FC Andorra en la seva qualitat d’assessor, amb l’objectiu de dissenyar i encapçalar els serveis mèdics del club», va informar el club. L’equip mèdic del conjunt del Principat fins ara estava format per cinc persones: una metgessa, dos fisioterapeutes, un readaptador i un nutricionista. Pruna actuarà com a cap d’aquests professionals «amb l’objectiu de dissenyar i encapçalar els serveis mèdics del club», segons es va explicar des de l’Andorra.


«Estic molt il·lusionat de sumar-me a aquest projecte. Hi ha un equip jove enrere, amb molt potencial i molta ambició, i espero aportar tota la meva experiència per gestionar i professionalitzar de la millor manera possible els serveis mèdics del club», va comentar el doctorat en medicina esportiva per la Universitat de Barcelona, que també és llicenciat en medecina i cirurgia i especialista en medecina i traumatologia de l’esport. A més, és membre dels comitès mèdics de la UEFA i la FIFA. Aquesta incorporació és un pas més entre les accions que està portant a terme l’entitat presidida per Ferran Vilaseca de cara a professionalitzar el club progressivament amb recursos humans de primer nivell.


Pruna, que va treballar a l’FC Barcelona durant 25 anys, va sortir del club blaugrana el passat mes de setembre en voler reubicar-lo a la Masia des del primer equip en contra de la seva voluntat. El doctor va iniciar la seva aventura en el club blaugrana l’any 1996 i sempre va treballar amb les estrelles del primer equip fins al moment de la seva desvinculació. Les desavinences amb l’anterior president, Josep Maria Bartomeu, van ser el principal motiu de tot aquest embolic, encara que, segons apunten algunes fonts, era l’escollit per Xavi Hernández com a cap dels serveis mèdics si finalment hagués acceptat entrenar el Barça a curt termini. Dos mesos més tard, Pruna va començar a treballar en una empresa anomenada Advanced Sport & Nutritions Lab, ubicada a Caserres. L’empresa de la localitat berguedana es dedica a la fabricació de suplements alimentaris enfocats a l’esport i realitza estudis sobre la seva eficàcia i seguretat. 


Ara, Gerard Piqué li dona l’oportunitat de continuar lligat al món del futbol en un equip en ple procés de creixement. El doctor i el futbolista van compartir molts anys al vestidor blaugrana. El metge de 56 anys podria tornar properament al focus mediàtic si, finalment, l’FC Andorra assoleix l’ascens al futbol professional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT