PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Càmeres per poder seguir en directe els actes esportius

L’objectiu és facilitar el visionat dels partits al públic i als equips tècnics

Per El Periòdic

Una càmera instal·lada al Poliesportiu d’Andorra.
Una càmera instal·lada al Poliesportiu d’Andorra. | Govern d\'Andorra

El Ministeri de Cultura i Esports continua treballant per adaptar les instal·lacions de la seva titularitat a la realitat actual derivada de la pandèmia de la Covid-19. La situació actual no permet encara l’entrada d’espectadors als camps i pavellons del país. Amb l’objectiu de poder facilitar el visionat dels esdeveniments esportius, tant a espectadors com a equips tècnics de les entitats esportives, el Govern ha instal·lat al Poliesportiu d’Andorra, a l’Estadi Nacional i la propera setmana ho farà al Joan Alay, unes càmeres panoràmiques i robòtiques per servir en directe i enregistrar els diversos partits que es disputin en aquestes instal·lacions.
Els nous ginys permeten servir senyal en directe dels partits perquè tothom pugui veure’l, així com també per veure’ls i poder-los analitzar amb posterioritat. A més, les noves càmeres instal·lades permeten enregistrar els entrenaments perquè l’equip tècnic en pugui fer un visionat més en detall. El servei funciona de manera autònoma i permet veure els partits a través de l’aplicatiu Myplay.
Tal com informen des del Govern, amb la voluntat d’explicar i acostar el nou sistema als clubs que en faran ús, aquesta setmana s’han organitzat diverses trobades amb els implicats. L’objectiu d’Esports és poder instal·lar un servei similar als camps del Centre de Tecnificació d’Ordino (CTO). Per aquest motiu tambe s’han iniciat converses amb la Federació Andorrana de Futbol (FAF), a efecte de poder valorar quina seria la millor plataforma.

De manera paral·lela a la instal·lació de les noves càmeres que permeten apropar la competició a tothom en temps de pandèmia, el ministeri també ha treballat per preparar els camps i pavellons del Govern per al futur retorn dels espectadors, quan la situació sanitària ho permeti. La plataforma permet crear diferents codis QR per posar a l’entrada dels espais que requereixen registre de traçabilitat. El públic podrà accedir fàcilment llegint el codi QR amb la càmera del seu smartphone. Ambdós serveis tenen un cost total 7.600 euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT