PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Catalunya ajorna la decisió d’aixecar algunes mesures

El Procicat es podria reunir avui quan rebi «dades consolidades»

Per El Periòdic

Un control policial durant el confinament perimetral de Catalunya.
Un control policial durant el confinament perimetral de Catalunya. | El Periòdico

La Generalitat de Catalunya va decidir ahir ajornar la reunió del Procicat, en què s’havien de decidir noves mesures a partir de dilluns, 22, quan acaba la pròrroga de les restriccions vigents per fer front a la pandèmia del coronavirus. Segons va explicar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, els responsables de la desescalada es prendran unes hores més per decidir com afronten la nova fase fins a tenir «dades consolidades». Per tant, ahir no va haver reunió ni la posterior roda de premsa, i s’espera que pugui retardar-se fins al llarg del dia d’avui.

La decisió es va prendre tenint en compte que en els últims dies s’ha produït una pujada de la Ro i una certa frenada en la disminució de casos. Fonts del Departament de Salut van explicar que prefereixen tenir «dades consolidades» per prendre una decisió, i van recordar que la resolució vigent acaba diumenge.

 

Actualització sanitària

Pel que fa al Principat, la incidència del coronavirus continua amb una tendència a la baixa. El Ministeri de Salut va notificar 35 persones donades d’alta, per la qual cosa el nombre de pacients recuperats se situa en els 10.101. A més, també baixen els casos actius, passant de 410 a 402, i fins al moment, no s’ha de lamentar cap nova defunció per la malaltia. Tot i això, durant les darreres 24 hores Salut va detectar 27 nous contagis, xifra que eleva el nombre de casos totals des de l’inici de la pandèmia fins als 10.610.

També baixa tímidament la pressió sobre el sistema sanitari. Actualment, l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell acull 20 persones (-2), de les quals 10 es mantenen ingressades a planta i 10 més a l’UCI, on set d’elles requereixen ventilació mecànica. La planta Covid del centre sociosanitari del Cedre continua sense acollir cap positiu.

Pel que fa a la població escolar, una dotzena d’aules es troben sota vigilància activa, de les quals dues estan confinades totalment i una desena de manera parcial, i 19 estan en vigilància passiva.

Per últim, quant a la campanya de vacunació, el Govern va informar que durant la jornada d’aquest dimecres es van administrar un total de 35 vacunes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT