PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Eloy Gila evita el liderat

L’FC Andorra cau a casa contra el Cornellà i perd l’oportunitat d’arrabarrasr-li la primera posició al Nàstic

Per Vicente Pallarés

Celebració del gol de Carlos Martínez.
Celebració del gol de Carlos Martínez. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va caure ahir (1-2) contra la UE Cornellà al Prada de Moles en el partit ajornat amb dos gols d’Eloy Gila i va perdre així l’oportunitat de posar-se al capdavant de la taula arrabassant-li aquest lloc al Nàstic de Tarragona, que tenia un partit més fins al moment. Els dos equips es van tenir molt respecte des de l’inici, coneixedors del perill del rival. I és que la situació del Cornellà a la classificació no reflecteix el seu nivell, que segueix sent el mateix que l’any passat el va portar a quedar-se a un pas de l’ascens a Segona Divisió A.


Els dos entrenadors van apostar pels porters suplents. A l’equip tricolor, Bañuz, que encara no havia debutat amb Eder Sarabia, que s’inclinava més per Nico Ratti, va tornar a defensar la porteria. A les ordres de Guillermo Fernández Romo, va jugar Juanma en lloc de Ramón Juan, l’heroi de la Copa del Rei. El conjunt del Principat, com sempre, va començar l’enfrontament volent tenir la possessió i el control de la pilota i elaborar les jugades amb paciència i sense precipitació. Per la seva banda, els catalans provaven sort amb jugades de pilota aturada i centrades, sobretot des de la banda dreta, costat des del qual van sortir els dos gols del partit. Corria el minut 18 quan el Cornellà es va avançar mitjançant una centrada d’Agus Medina que va rematar de primeres amb la cama dreta el seu capità, Eloy Gila. La diana del veterà davanter català va suposar una jarra d’aigua freda pels homes de Sarabia, que van haver d’arriscar una mica més en atac per tal de buscar l’empat. A més, els següents minuts de l’Andorra no van ser precisament bons. De fet, en l’acció del gol la defensa va estar lenta i sense concentració. El Cornellà va començar a trobar-se còmode sobre la gespa de les instal·lacions encampadanes i, sene oferir un joc brillant, va aconseguir treure el domini als tricolors per moments.


No obstant això, quan pitjor ho estava passant l’FC Andorra es va produir un penal per una mà involuntària però clara dins l’àrea del Cornellà. Carlos Martínez va ser l’encarregat de transformar la pena màxima amb eficàcia amb un xut ras per la dreta de Juanma, que va endevinar les intencions del killer tricolor i va arribar a tocar la pilota, però sense èxit. Després de l’empat momentani, que apropava l’Andorra a l’objectiu, van sortir tres oportunitats més. El mateix Carlos Martínez va enganxar un xut després de rebre la pilota botant dins l’àrea, però Juanma va tapar bé l’arc i la pilota va sortir a córner. Seguidament, Saverio va recollir una pilota llarga i es va plantar sol davant del porter, però l’àrbitre va assenyalar un fora de joc que no va semblar en directe, però que va ser decisió correcta. Més tard, David Martín va llançar un míssil molt potent que va sortir per sobre del travesser. L’FC Andorra estava sent superior pel que fa al joc i a les ocasions, encara que el Cornellà encara va gaudir de dos apropaments més abans del descans amb Eloy Gila creant perill de nou a prop de la porteria de Bañuz.


Després de la reanudació, el partit es va tornar més posicional i el ritme va baixar lleugerament. El Cornellà intentava avançar-se de nou mitjançant la pilota aturada i les centrades, estratègia que ja havia donat els seus fruits. El mateix Eloy Gila, que va estar decisiu, va fer el segon en una jugada molt semblant a l’acció del primer gol, però en aquesta ocasió, va definir amb una rematada de cap impossible d’aturar per al porter valencià de l’FC Andorra. El conjunt tricolor va anar de més a menys en el partit i no va ser capaç de refer-se. Els jugadors semblaven cansats i sense idees en atac i arribaven tard a algunes accions en defensa. Els apropaments tricolors sortien de les botes dels recanvis, com Pau Martínez per banda dreta, Riverola o Iker Goujón, però no hi havia ocasions clares més enllà d’un tir de Carlos Martínez que va passar fregant el pal. El Cornellà va poder sentenciar durant els últims minuts amb dues errades en la treta de pilota des d’enrere, però Bañuz va estar atent i el marcador no es va moure. L’FC Andorra continua segon en la classificació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT