PUBLICITAT

El Cicle de cinema de muntanya i de viatges s’estrena amb O’Dowd

L’alpinista compartirà l’experiència viscuda al escalar el Nanga Parbat

Per El Periòdic

L’escaladora Cathy O’Dowd.
L’escaladora Cathy O’Dowd. | Comú d’Ordino

El Cicle de cinema de muntanya i de viatges dona el tret de sortida, aquest dijous a les 21.00 hores, a l’Auditori Nacional, i ho fa amb Cathy O’Dowd, una alpinista establerta a la Massana, d’origen sudafricà. Es tracta de la primera dona que va coronar l’Everest per les dues cares. La protagonista compartirà amb el públic les fotografies i l’experiència viscuda al Nanga Parbat amb el títol Via nova en un 8.000: l’aresta Mazeno del Nanga Parbat.
El repte més dur d’aquesta alpinista li va arribar a través d’un missatge a les xarxes socials, on va rebre una proposta: «Vine i escalem junts l’aresta Mazeno del Nanga Parbat. Serà divertit». El Mazeno era l’aresta més llarga d’un vuit mil mai escalada. Una proesa que li ha donat reconeixement mundial. Així, la revista Desnivel, que és una de les publicacions que se’n va fer ressò, va descriure l’aventura com «una de les epopeies més grans de l’himalaisme que s’hagin explicat mai». El públic assistent podrà intercanviar impressions amb O’Dowd i conèixer amb més profunditat la personalitat de la convidada. 
L’activitat, organitzada conjuntament entre els comuns d’Ordino i de la Massana, proposa enguany sis sessions. La propera es farà el 4 de març, i estarà dedicada també a les expedicions en muntanya, amb l’alpinista i fotògraf professional d’Olympus, Javier Camacho. Chomolungna, nom que donen els tibetans a l’Everest, és una conferència il·lustrada amb fotografies, programada amb la col·laboració de Viladomat Esports. L’entrada serà lliure amb reserva prèvia per l’aforament limitat. 
La següent serà una conferencia per part de la Núria Picas el 10 de marça, on narrarà el seu recorregut esportiu a partir d’una filosofia de vida basada en la mentalitat positiva i la força de voluntat. El 12 de març es realitzarà un homenatge a Sergi Mingote a càrrec del seu amic Josemi Herrera que repasarà el seu llegat. Cinc dies després el dia 17, Ramon Casabayó i Lluís Manel Montoro submarinistes professionals, presentaran el documental Isla del Coco en el qual mostran la bellesa de l’illa. Per últim, Núria Samaniego i la seva familia explicaran la seva aventura viatjant per tot el món.

PUBLICITAT
PUBLICITAT