PUBLICITAT

Troguet ja té nou repte: coronar el cim del K2 i del Broad Peak

Aquesta expedició s’emmarca dins el projecte d’escalar els 14 pics de més de 8.000 metres

Per Helder Alves

Estefania Troguet a la roda de premsa en la sala la Valireta.
Estefania Troguet a la roda de premsa en la sala la Valireta. | efecte boomerang

L’alpinista andorrana Estefania Troguet ha donat a conèixer el seu nou repte esportiu, que s’emmarca dins el seu ambiciós projecte de coronar els 14 pics de més de 8.000 metres d’altitud d’arreu el món. L’encampadana té l’objectiu d’escalar, entre els mesos de juny i agost, el segon cim més alt del món, el K2, així com el Broad Peak. El K2  està situat a la serralada del Karakórum, a la frontera del Pakistan amb la Xina i compta amb 8.611 metres d’altitud. L’Everest és l’única muntanya que el supera en alçada, però la dificultat tècnica d’ascendir el K2 supera la de qualsevol altre repte que hagi fet fins ara Troguet, que va destacar que «si sumem la dificultat tècnica a l’alçada, esdevé un cim realment complicat» . D’altra banda, l’alpinista també té l’objectiu de coronar el Broad Peak, muntanya de 8.047 metres d’altitud i que està situada en la mateixa serralada que el K2 i és el 12è cim més alt del món. «El Broad Peak és per a mi el primer objectiu, que utilitzaré per aclimatar-me durant el mes de juny o principis de juliol, per poder enfrontar-me al K2 a l’agost. Encara que servirà per preparar-me, no deixa de ser un 8.000», va explicar l’alpinista.
Troguet va decidir fer front a aquest repte després d’un any molt complicat on ha hagut de cancel·lar tots els projectes esportius del seu calendari a causa de les restriccions sanitàries derivades de la Covid-19. Malgrat tot, l’alpinista va explicar que «he aprofitat aquest any per tecnificar-me, sobretot als Pirineus i als Alps. I he fet una evolució tècnica que m’ha donat la confiança per buscar un repte d’aquestes magnituds». Enguany, el repte serà possible realitzar-lo gràcies a les ajudes econòmiques acumulades de l’any 2020 i de les renovades en aquest 2021.
La jove alpinista es va veure molt afectada per la pèrdua de tres dels seus millors amics i companys d’expedició en les darreres setmanes: «Ha estat un cop molt dur, m’ha afectat moltíssim i he passat uns dies en què no tenia ganes de sortir. He hagut de processar-ho tot i anar-ho digerint a poc a poc, em va fer molt mal perdre els meus companys, però penso que he de continuar». També va destacar que haurà de deixar de banda les emocions i que se centrarà a superar les dificultats tècniques i meteorològiques amb les quals es trobarà. Per últim, va deixar clar que vol fer els pics sense oxigen, però va matissar que si el necessita per qüestions mèdiques sí que l’utilitzarà, i que la seva prioritat és tornar, per la qual cosa no veu com una «derrota» no fer el cim, i si això passés té clar que hi tornaria per aconseguir-ho. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT