PUBLICITAT

L’FC Andorra té una altra oportunitat de posar-se líder de la competició

Si el conjunt tricolor guanya la UE Cornellà, es veurà al capdavant de la taula classificatòria per primera vegada

Per Helder Alves

Imatge de l’entrenament del dillluns del FC Andorra al Prada de Moles.
Imatge de l’entrenament del dillluns del FC Andorra al Prada de Moles. | @FCANDORRA

L’FC Andorra podria col·locarse avui com a líder del subgrup A del grup III de la Segona B si guanya a la UE Cornellà al Prada de Moles. Aquesta és la segona oporènitat seguida de què disposa per a aconseguir-ho, ja que dissabte passat s’enfrontava al líder, el Nàstic, però el partit va acabar en empat. Tot i això, els tricolors poden superar avui als tarragonins gràcies al fet que tenien un partit menys disputat. 
«Aquesta categoria és molt difícil; si et relaxes o et confies qualsevol rival et pot complicar el partit, encara que és veritat que el Cornellà potser no passa pel seu millor moment, ve de guanyar amb una remuntada, que segurament li haurà donat molts ànims», va declarar el tècnic tricolor, Eder Sarabia, durant la roda de premsa prèvia al partit.
El conjunt andorrà es podria veure al capdavant de la taula per primer cop si aconsegueix la victòria, però el matx no serà gens fàcil, o així ho veu el tècnic basc, que definia el Cornellà com «un equip amb molta capacitat i que ha fet una gran participació en la copa. No ens podem oblidar que a priori és un equip que hauria d’estar en les primeres posicions, així que necessitarem demostra un molt bon nivell per poder guanyar i millorar diversos aspectes del nostre joc». En referència a aquests aspectes del joc que han de millorar, el tècnic va admetre que «encara ens falta acabar d’entendre alguns aspectes del joc que volem desplegar. No hem d’oblidar que només portem tres partits i encara estem en procés de construcció. Volem ser més verticals, aprofitar millors els espais que ens deixen els rivals, i millorar de cara a porteria».
Tot i que el club català pot ser més perillós del que sembla indicar la classificació, presumiblement s’espera que plantegi un partit defensiu amb un bloc molt baix, això no és un problema nou per a l’FC Andorra, que en els últims partits, fins i tot contra el líder, s’ha trobat amb plantejaments similars. Sobre aquest fet, Edar Sarabia va valorar que «a tots els equips els agradaria jugar lluny de la seva porteria per poder atacar i generar ocasions, més que defensar-se. Si el rival es defensa amb un bloc baix és virtut nostra». Tot i això, el tècnic basc també va alertar que «és un equip que juga bé en situacions de replegament, però que també té molta capacitat per atacar gràcies als seus futbolistes. A més, dominen més registres com la pressió al camp contrari i també tenen la capacitat de controlar el partit mitjançant la possessió».
La pressió que comporta el partit en què els tricolors s’hi juguen el lideratge de la categoria, pot jugar en contra dels locals. És per això que el tècnic tricolor va deixar clar els seus objectius: «Volem ser els primers, i per aconseguir-ho hem de dominar els àmbits psicològic i anímic. Nosaltres hem d’estar aïllats i centrats en el joc que volem construir a mitjà i llarg termini. És veritat que si demà guanyem ens posem líders, però aconseguir la primera posició ha de ser una conseqüència d’assolir el joc que volem practicar i de millorar els aspectes en els quals fallem».
Per altra banda, en els tres partits que porta Eder Sarabia dirigint el conjunt tricolor, s’ha deixat entreveure en quins 11 jugadors confia el tècnic, però sembla que pel partit d’avui es produiran canvis. Així ho va confirmar l’entrenador: «He parlat amb els jugadors per avisar-los que al partit hi haurà canvis, perquè hi ha suplents que mereixen minuts. M’agrada que hi hagi competència interna, crec que és la manera de què tots millorem i estic molt content amb l’actitud de tot l’equip, tant els que han jugat molt com els no ho han fet tant».
En referència als lesionats, sembla que la infermeria no acaba de buidar-se; l’únic jugador que té opcions de jugar és Víctor Casadesús, que no va poder disputar el partit contra el Nàstic per molèsties i encara que no està al 100%, tot i que podria disputar alguns minuts. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT