PUBLICITAT

L'Audició parlamentària d'enguany de la UIP se centra en la lluita contra la corrupció

S'espera que hi participin uns 300 parlamentaris d'arreu del món via telemàtica

Per El Periòdic

Unió Interparlamentària.
Unió Interparlamentària. | CONSELL GENERAL

Els propers dies 17 i 18 de febrer entre les 15 i les 18 hores tindrà lloc l'Audició parlamentària anual de la Unió Interparlamentària (UIP). Aquest 2021 se centrarà en la lluita contra la corrupció com a eina per restablir la confiança envers els governs i per millorar les perspectives de desenvolupament. Aquesta audició parlamentària, que és organitzada conjuntament entre la UIP i l'ONU, comptarà amb quatre sessions de treball sobre: el Conveni de Nacions Unides contra la corrupció del 2005; la gran corrupció; polítiques anticorrupció sensibles al gènere, i les principals mesures anticorrupció (declaració de patrimoni efectiva, denunciants i finançament de partits).

A aquesta Audició s'espera que hi participin uns 300 parlamentaris d'arreu del món via telemàtica, entre els quals, en representació del Consell General, hi haurà la síndica general, Roser Suñé, i el conseller general, Ferran Costa. Entre els diferents ponents hi figuren: la presidenta de l'ONG 'Transparència internacional', Delia M. Ferreira Rubio; el cofundador i membre directiu de l'ONG 'Iniciatives d'integritat internacional', Justice Richard Goldstone; i la directora executiva del 'Pacte mundial de Nacions Unides', Sanda Ojiambo.

L'objectiu d'aquesta Audició és facilitar una contribució parlamentària a la Declaració política de la sessió extraordinària de l'Assemblea General de l'ONU sobre la lluita contra la corrupció (UNGASS 2021) que s'organitzarà aquells mateixos dies. A més a més, a través d'aquesta Audició es vol ajudar en l'assoliment de l'Objectiu del Desenvolupament Sostenible, el relatiu a 'Promoure societats pacífiques i inclusives pel desenvolupament sostenible, facilitar l'accés a la justícia per a tothom i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells', que comporta un compromís per reduir significativament la corrupció i el suborn en totes les seves formes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT