PUBLICITAT

La plaça de la Rotonda tindrà una font de colors a finals d’any

El projecte forma part del pla d’embelliment de l’avinguda Meritxell

Per El Periòdic

Imatge del rellotge de Dalí a la plaça de la Rotonda.
Imatge del rellotge de Dalí a la plaça de la Rotonda. | tony lara

La parròquia d’Andorra la Vella construirà una font de colors a la plaça de la Rotonda i s’espera tenir-la operativa a finals d’any. Així ho va afirmar el cònsol menor, David Astrié, en declaracions a Ràdio Nacional, i va definir l’obra de la següent manera: «El projecte de la Rotonda és un dels més importants que tenim al pressupost comunal del 2021 i que compta [amb dos milions d’euros]. Aquest ja va quedar penjat de la primera fase de l’embelliment de l’avinguda Meritxell en el qual modificarem arquitectònicament la zona perquè segueixi la mateixa estètica». La remodelació de l’avinguda té la intenció de donar més «coherència» a l’espai, i seguir la filosofia de «retornar l’espai públic al ciutadà, ja que en els últims anys s’ha construït massa en detriment d’ell  i en favor del vehicle. Volem que la gent pugui sentir-se còmoda i a gust a l’hora de passejar per Andorra la Vella»,va explicar Astrié. 
A la plaça de la Rotonda actualment hi ha ubicada la nòria, sobre la qual el cònsol menor va admetre que «no té gaire ús, però el cert és que la vam fer arribar abans de conèixer les restriccions en l’àmbit turístic, i per contracte aquesta nòria estarà a la seva ubicació fins als finals de març», tot i que va defensar que els andorrans que han volgut l’han pogut utilitzar i que ha estat un bon al·licient, especialment per als infants del país. Ja pensant en la futura obertura de la font, Astrié va comentar que possiblement l’estructura tindrà més rellevància al poblet de Nadal de l’any següent i que serà un atractiu més per als visitants.
Sobre la remodelació de Riberaygua i Travesseres, «el projecte de Prada Ramón té diferents aspectes i diferents accions, de les quals la més important és la conversió en zona de vianants del carrer Callaueta, i aquesta remodelació prové d’una ferma decisió de democratitzar els espais públics». En referència a les afectacions que tenen els veïns de la zona va comentar que «totes les obres tenen una afectació als veïns», però espera que un cop finalitzat la conversió la part positiva del canvi faci oblidar la negativa. També explicava que a causa de la morfologia de la zona «el marge de maniobra és poc» i va defensar el canvi per la gran quantitat d’aparcaments que hi ha a la zona afirmant que «la relació de places eliminades vers les places que hi ha a la zona afavoreix la peatonalització». Per últim va afegir que segons els seus mesuraments, la majoria d’afluència de la zona és de gent que «va a comprar» per al qual els veïns no es veuran afectats per la falta de pàrquing. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT