PUBLICITAT

El Ball de l’Ossa congrega 200 persones en directe

Les restriccions van fer que la resta l’hagués de gaudir per internet

Per El Periòdic

Un moment de l’actuació del Ball de l’Ossa, ahir a Encamp.
Un moment de l’actuació del Ball de l’Ossa, ahir a Encamp. | RUBEN CALVO

Fins a 200 persones es van reunir ahir a la tarda al Prat de l’Areny d’Encamp per gaudir de l’acte més tradicional del carnaval de la parròquia, com és El Ball de l’Ossa, que es va poder mantenir tot i les restriccions per la Covid-19, i la resta, el va poder seguir en directe per internet. De fet, el conseller de Cultura i Afers Socials del comú, David Cruz, va manifestar que no volien perdre aquest espectacle per la candidatura que tenen a la Unesco per esdevenir patrimoni cultural i immaterial. «És una forma de donar més patrimoni» i donar a conèixer un esdeveniment «que no volem perdre» perquè continuï «a la prosperitat». Tot i així, l’acte va veure reduïda la seva representació.
Tot i les limitacions, les entrades per poder gaudir del Ball de l’Ossa es van exhaurir i fins i tot, algunes persones es van aplegar a l’exterior per gaudir de l’espectacle. El ball es va haver de readaptar i no va haver interacció amb el públic, assegut en cadires i amb la distància de seguretat corresponent. La representació la van protagonitzar els dallaires, l’Ossa, els caçadors,els senyors i la Fregona. Tot i així, l’esperit de festa i el to burlesc es va mantenir, d’igual forma que les baralles entre els dallaires, les quals van estar presents des de l’inici de l’espectacle. Finalment, l’Ossa va aparèixer per intentar agafar aliments del cistell i va ser abatuda pels caçadors.
Els aspectes que es van criticar amb més contundència a l’espectacle van ser els relacionats amb la pandèmia, els youtubers o la situació dels temporers. De fet, la prohibició de festes pel Carnaval també va formar part de l’espectacle i amb humor, van insinuar que era el primer any que no hi havia cap coma etílic pel Carnaval d’Encamp.
Damas va explicar que la Comissió volia celebrar el Carnaval d’Encamp però només es va poder tirar endavant l’Ossa i els espectacles infantils. El conseller va agrair al poble d’Encamp la bona rebuda de les poques activitats que es van realitzar i el respecte de les mesures. Cal recordar, que aquest dimarts dia 17 finalitza el termini per participar en el concurs de disfresses virtual que ha organitzat el comú, va informar l’ANA. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT