PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els monitors d’esquí volen canvis en el codi laboral

L’AAME creu que la legislació actual és antiga i no els empara

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’uns monitors dels camps de neu.
Imatge d’arxiu d’uns monitors dels camps de neu. | Tony Lara

El col·lectiu de monitors d’esquí del país consideren que s’han de donar canvis en la legislació actual de les relacions laborals. Segons va informar RTVA, el president de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME), Carles Iriarte, va declarar que «el Codi de Relacions Laborals està pensat per a feines de tot l’any, però no s’adequa a les feines de la neu i menys pel que fa als monitors d’esquí», i va considerar «antiga» la legislació vigent. És per aquest motiu que, en l’assemblea celebrada el dijous passat per l’entitat, va quedar palesa la necessitat de fer-hi canvis.

En una línia similar, a la reunió es va arribar a la conclusió que hi ha reglaments com el de la formació de monitors que han d’evolucionar, i es va parlar al voltant de l’intrusisme laboral, que en altres ocasions ja ha denunciat la mateixa AAME, que va assegurar que cap institució se n’ha fet càrrec.

A més, la situació de crisi actual ha derivat en una situació d’urgència per molts monitors locals que s’han quedat sense treballar i no poden accedir a ajuts. Per això, Iriarte va considerar que «s’ha deixat de banda» al col·lectiu del país perquè, si bé entenen que es doni prioritat als professionals de fora, denuncien que això ha «deixat fora» alguns dels monitors del país que, en definitiva, «només demanen poder treballar».

Així mateix, per tal d’unir forces, han establit la gratuïtat de la quota per entrar a l’AAME a aquells que es trobin aturats. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT