PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Taxa0 denuncia discriminació per llogar un pis si es té gos

Vilamajó ha adreçat una carta al raonador exposant-li la situació

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’un gos.
Imatge d’arxiu d’un gos. | Maricel Blanch

Els propietaris de gossos denuncien dificultats a l’hora de trobar i conservar un habitatge de lloguer quan es té un ca. El portaveu de Taxa0, Jaume Vilamajó, va explicar a EL PERIÒDIC que des del grup han pres la iniciativa d’exposar la situació davant d’un augment de casos on no s’ha renovat el contracte de llogaters justificant-ho en els cans, malgrat que inicialment no van suposar un problema. Per aquest motiu, el mateix Vilamajó ha enviat una missiva al raonador exposant-li la situació i per tal de rebre la seva empara.

«Penso que pot tenir relació amb el fet que actualment no es permet augmentar el preu dels lloguers. Aleshores, s’excusen del gos per fer fora als llogaters i així incrementar el preu al nou inquilí», va declarar Vilamajó. En aquest sentit, el portaveu de Taxa0 va posar en relleu que si l’argument és que els immobles es fan malbé, «hi ha una fiança que es paga inicialment que serveix per aquestes coses, i es pot demanar més si és que hi ha molts desperfectes», tot i que va considerar que «és un fet que passa en comptades ocasions, perquè qui té gos se’n fa càrrec i perquè cadascú ha de cuidar el lloc on viu». De fet, també va assegurar que hi ha hagut comunitats que han fet canvis en els estatuts en la mateixa línia, i que tot plegat, «és molt discriminatori». «A la situació actual, i tan difícil que és trobar un lloc digne on viure i a un preu no abusiu, se’ns ha sumat la predisposició a fer fora un llogater sense escrúpols», va denunciar.

Per tot plegat, Vilamajó va voler llençar el missatge que «hem d’aprendre a conviure tots en harmonia, tinguem o no gos». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT