PUBLICITAT

Maeva Estevez assoleix el podi a la Copa d’Europa

Verdú es lesiona el polze i serà baixa per al descens i el paral·lel dels Mundials

Per El Periòdic

Maeva Estevez, al tercer lloc del podi de la Copa d’Europa de Valmalenco.
Maeva Estevez, al tercer lloc del podi de la Copa d’Europa de Valmalenco. | fae

Maeva Estevez va disputar ahir la Copa d’Europa de Chiesa a Valmalenco, Itàlia. L’andorrana va acabar tercera en la gran final, en la qual es va imposar la francesa Margaux Herpin, mentre que segona va ser la suïssa Muriel Jost. Quarta va quedar la també francesa Camille Poulat. Estevez va declarar que «estic molt contenta pel tercer lloc. La veritat és que fa dies que estic darrere d’un podi a la Copa d’Europa i avui [ahir] he estat surfejant al meu màxim, el cap l’he mantingut i crec que això ha estat la clau».
Amb aquest resultat, Maeva Estevez se situa 5a a la classificació general de la Copa d’Europa amb 150 punts. Al davant té la líder, la suïssa Muriel Jost (segona avui) amb 235 punts, mentre que segona és la guanyadora avui a Valmalenco, la francesa Margaux Herpin amb 234 punts. Tercera és la italiana Caterina Carpano, amb 210 punts, i quarta la francesa Chloe Trespeuch, amb 200 punts. Avui es disputa una segona cursa de Copa d’Europa, també a Valmalenco.
D’altra banda, Joan Verdú va patir ahir una petita fissura al polze de la seva mà dreta durant l’entrenament de descens dels Campionats del Món de Cortina d’Ampezzo. Verdú estava entrenant quan en una porta se li va quedar enganxat el dit a la neu amb tanta mala sort que se li va bloquejar i va sentir dolor. Finalment, se li van fer unes proves que van determinar una fissura proximal al dit polze. Amb aquesta situació, l’andorrà no competirà al descens de demà ni al paral·lel del dia 16. L’equip estudiarà l’evolució juntament amb el corredor, per contemplar la possibilitat que participi al gegant del divendres, 19 de febrer.
Ahir també es va disputar la prova dels Campionats del Món sub-23. A la cursa dels 10 quilòmetres, la fondista andorrana Carola Vila, va finalitzar 27a amb un temps de 30.20,8, a 2.07,2 de la guanyadora, la polonesa Izabela Marcisz amb un crono de 28.13,6, i a menys de trenta segons de la vintena plaça, que va ser per a la finlandesa Josefiina Book. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT