PUBLICITAT

L’FC Andorra té una oportunitat d’or per superar al líder del grup

Si el conjunt tricolor guanya al Nàstic de Tarragona, es veurà al capdavant de la taula per primer cop

Per Helder Alves

Entrenament del dijous al Prada de Moles.
Entrenament del dijous al Prada de Moles. | @FCANDORRA

L’FC Andorra podria col·locar-se avui líder del subgrup A del grup III de la Segona B si guanya al Nàstic de Tarragona al Prada de Moles a les 18.00 hores. «Si volem estar en les primeres posicions, sabem que hem de competir en aquesta mena de partits. L’equip està molt bé en tots els sentits, però la part psicològica serà molt important», va declarar el tècnic tricolor, Eder Sarabia, durant la roda de premsa prèvia al partit. I va explicar com espera que sigui el matx: «Possiblement serà un partit llarg i amb molta igualtat, hem de ser millors que el rival en els moments determinants per aconseguir la victòria».
El conjunt tricolor es veuria al capdavant de la taula per primer cop, però l’enfrontament no serà gens fàcil, ja que l’equip català arriba com a líder del grup, només ha perdut un partit i té 27 punts, dos més que el conjunt andorrà que necessita la victòria si vol fer-se amb el lideratge.
 Per altra banda, en l’últim partit en el qual es van enfrontar, el Nàstic va guanyar per quatre gols a dos, tot i que, els tricolors van començar guanyant 0-2. En referència a aquest enfrontament, Sarabia va explicar que «he vist aquell partit, i diversos partits del rival. Crec que si el partit es tornés a jugar amb les mateixes circumstàncies no tornaria a passar, perquè van passar coses rares», i va definir a l’equip contrari com «un rival amb molta qualitat individual i col·lectiva, amb molta experiència i amb jugadors de molt nivell. Saben sofrir i des d’una situació d’inferioritat poden generar molt perill, per això és el líder i nosaltres hem d’estar al nostre millor nivell si volem guanyar».
En referència al fet que en els dos últims partits que ha jugat l’Andorra s’hagin vist canvis en el sistema de joc, Sarabia va expressar que «el canvi del sistema ve per les circumstàncies del rival i del que ens proposi, però estem preparats per quasi tot. El nostre model i essència han de ser sempre els mateixos, però amb matisos. Per demà tenim un pla a, però també tenim un pla b».
El calendari està sent molt exigent per als tricolors, així ho afirmava el tècnic basc que apuntava que «s’ha comprimit tot a causa dels ajornaments i ens enfrontem a cinc partits molt intensos i molt durs. En poc temps podem aconseguir molts punts però també tot el contrari. Encara que ho estem portant molt bé, el camí cap als resultats passa per fer bé les coses», tot i que va aclarir que en aquests moments estan centrats en el partit contra el Nàstic.
Eder Sarabia ja fa tres setmanes que dirigeix l’equip i ha volgut fer un balanç del què han aconseguit ell i el seu equip tècnic en aquest termini: «Pel que fa al joc, destaco la capacitat que tenim per adaptar-nos a diferents situacions, també la capacitat que tenim de patir quan el rival ens exigeix, i sobretot el rigor que té l’equip per intentar fer el que se li demana. Crec que estem aconseguint que els jugadors estiguin arribant a un nivell molt bo, dins les seves possibilitats». Així mateix, va recordar què el va portar a fitxar per l’FC Andorra «quan vaig decidir venir ho vaig fer per les grans coses que ofereix tant l’equip com el club, m’agrada molt com funciona l’institució , la familiaritat que es respira i l’ambició que hi ha per millorar». 
En els dos partits que ha dirigit, el tècnic basc ha deixat clar que té predilecció pel porter argentí Nico Ratti, i és que ha estat titular als dos. Sobre aquesta decisió, Sarabia va explicar que «he parlat amb els tres porters, cadascun té diferents qualitats i m’agraden tots. Fins ara m’he decidit per Nico perquè penso que ens pot oferir més coses», encara que va alertar que «vull que tots sentin que poden ser titulars i si en algun moment fem algun canvi no serà per una mala actuació, sinó perquè altre es mereixi ser titular també», va cloncoure. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT