PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pallarés presenta els canvis en la llei de la funció pública

El document contempla la metodologia de contractacions eventuals

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés.
Imatge d'arxiu de la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés. | SFGA / JAVILADOT

La ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés, ha remès un primer document de treball relatiu a la modificació de la Llei de la Funció Pública als representants sindicals, així com als diferents grups parlamentaris. 

Segons va informar el Govern ahir mitjançant un comunicat, el document elaborat recull els objectius principals de la modificació de la Llei, que la ministra i la secretària d’Estat, Lara Vilamala, han exposat en les diferents reunions mantingudes amb els sindicats, els cònsols, i també amb representants dels grups parlamentaris.

Així, entre els aspectes principals que han de ser objecte de la modificació de Llei, està la de retrobar la condició de funcionaris i treballadors públics interins, en lloc de les terminologies que recull el text de l’any 2019. També es defineix la jornada laboral en un còmput anual d’un màxim 1.800 hores, i s’inclou una referència al teletreball per a la seva regulació.

D’aquesta manera, aquest primer document contempla aspectes com les ocupacions professionals que han d’ajudar a definir la carrera professional, la metodologia de les contractacions eventuals, millores en la concreció del procediment disciplinari o els àmbits de la mobilitat entre administracions.
Des del Govern van posar en relleu que la ministra Judith Pallarés ha manifestat en les diferents reunions que aquest projecte de llei té la voluntat d’incloure la visió de l’optimització dels recursos i la modernització de la gestió pública. 

Per aquest motiu, després d’aquest primer document es preveu que es reprenguin les reunions de treball en les tres setmanes vinents. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT