PUBLICITAT

Fornell és l’únic ‘rider’ andorrà al Freeride World

L’etapa d’Arcalís guanya importància a causa dels canvis en la competició

Per El Periòdic

Imatge de l’esquiador andorrà Dani Fornell.
Imatge de l’esquiador andorrà Dani Fornell. | twitter / dani fornell

El Freeride World Tour (FWT) 2021 arriba a l’estació d’Ordino Arcalís per setè any consecutiu. Les proves es duran a terme del 20 al 26 de febrer. L’organització, com sempre, ha donat una wild card a un rider del país i aquesta ha estat per Dani Fornell, l’esquiador andorrà de 37 anys. El 2018 Fornell va anunciar la seva retirada de la competició, tot i que no va deixar d’entrenar. Va retornar a la prova andorrana del FWT 2020 gràcies a una wild card que li va atorgar l’organització i aquest any repeteix la seva participació en la competició fora pista disputada al Principat.
En l’anterior edició del FWT va competir a un molt bon nivell, tot i que va cometre una errada que el va relegar a la 16a posició. El  seu millor resultat històric en la competició va ser el 12è lloc, que va aconseguir en la primera edició realitzada a l’estació d’Ordino Arcalís, en l’any 2015.
Arran dels rebrots de coronavirus i les noves restriccions i mesures de prevenció instaurades en tot el món, l’organització es va veure obligada a cancel·lar els dos primers esdeveniments del FWT. Aquestes cancel·lacions han provocat canvis en la competició i això ha donat més importància a la prova disputada al país, ja que la classificació dels atletes s’efectuarà a la tercera etapa, que és l’andorrana, i serà un dels moments decisius . Per altra banda, hi haurà dues rondes a la quarta etapa d’Àustria i es conservarà el millor resultat de les dues proves. Per últim, les finals del FWT en Fieberbrunn i Verbier tindràn lloc després del tall, i als dos últims esdeveniments els punts tindran un valor d’1.5. Això significa que el guanyador rebrà 15.000 punts en comptes dels 10.000 de cada una de les primeres etapes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT