El MoraBanc s’imposa a un rival lliguer directe al més pur estil Ibon

L’Obradoiro va ser víctima de la bona actuació tricolor amb una exhibició de punts en la segona part

Per Vicente Pallarés

Senglin tira de dos davant la mirada de la defensa de l’Obradoiro.
Senglin tira de dos davant la mirada de la defensa de l’Obradoiro. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

El MoraBanc s’enfrontava ahir a un rival directe com el Monbus Obradoiro en el partit corresponent a la jornada 17 de la Lliga Endesa que s’havia d’haver jugat a principis de desembre. El conjunt del Principat va fer els deures en un partit amb un guió escrit per Ibon Navarro, de pocs punts en la primera part, exhibició en la segona i victòria tricolor (90-71). Així doncs, abans de l’aturada per la Copa del Rei la finestra FIBA de seleccions, el MoraBanc va aconseguir un triomf vital que li permet respirar en la competició domèstica.

Un Jelínek endollat, que va ser un dels millors del partit junt amb Oriol Paulí i Sergi García i el màxim anotador, va fer set dels primers 11 punts del MoraBanc (11-4) amb un 100% d’efectivitat en el tir fins al moment. L’Obradoiro va començar errant molts tirs i això li va donar un marge de maniobra gran als homes d’Ibon Navarro, que continuaven agafant avantatge amb triples d’Oriol Paulí i Gielo. Així doncs, el primer quart va acabar 18-13 gràcies a un triple final de Cohen que va igualar una mica les coses pels gallecs, que no van tenir el seu millor dia en atac amb un percentatge del 51% en tirs de dos. El segon quart va començar amb un gran desencert dels dos equips i van haver de passar més de tres minuts i mig per a veure els primers punts, obra de Nacho Llovet sota cistella i sense angle. Seguidament, Jelínek, mitjançant un triple, posava la màxima diferència en el marcador fins al moment (+10) i un resultat de 23-13. Amb un triple més, la diferència va seguir augmentant, el parcial era de 8-1 i l’escorta txec portava la meitat dels punts del seu equip. Enoch va deixar en aquest període la jugada del partit en anotar un triple impossible des de casa seva, però el MoraBanc no es va deixar impressionar i el resultat al descans era de 33-24 gràcies a un triple immediat de Sergi García i un mat espectacular de Bandja Sy.

Els tricolors marxaven al descans amb un còmode avantatge i, amb aquesta tranquil·litat, van jugar més relaxats en atac i amb l’encert de cara en la segona part. El veterà jugador de 42 anys de l’Obradoiro, Oliver, deixava un triple inicial per tal d’avisar que els de Moncho Fernández encara tenien coses a dir, però Senglin va escollir aquest moment per fer-lo el seu dolç del partit amb tres cistelles de molta qualitat amb dribblings inclosos. Si els tercers quarts costaven al MoraBanc aquesta temporada, ahir no va ser així i els tricolors van començar la seva exhibició. El parcial era de 10-2, encara que els gallecs van respondre amb un altre d’1-9 liderat per Cohen i van arribar a quedar-se a set punts de diferència (46-39). No obstant això, les seves esperances desapareixerien aviat. L’últim parcial del tercer quart va ser d’11-3 amb dos triples de Sergi García, un de Senglin i un Oriol Paulí excels. A falta dels últims 120 minuts, l’electrònic reflectia un 57-42.
L’últim quart, amb aquest avantatge, va resultar còmode pels andorrans, encara que Ibon Navarro seguia demanant intensitat des de la banqueta, ja que hi havia molt en joc abans de l’aturada i la victòria no podia escapar-se del Principat. Amb un triple de Gielo, la diferència va arribar a ser de 18 (70-52). Els homes de l’Obradoiro ho intentaven, malgrat que les expectatives eren pràcticament nul·les, i fins i tot estaven inspirats en el triple, però la maquinària tricolor en atac era imparable amb Hannah i Gielo anotant de tres en tres. Tunde va fer la cistella final i el resultat va ser de 90-71, acabant el partit amb la màxima diferència de tot l’enfrontament, que serveix per treure-li dues victòries a l’Obradoiro en la classificació.