PUBLICITAT

Més de 400 residents volen treballar al nou Punt de Trobada

El centre de recollida de currículums de la Seu d’Urgell tanca les inscripcions a causa del volum de peticions

Per Helder Alves

Imatge de la façana del centre comercial Punt de Trobada.
Imatge de la façana del centre comercial Punt de Trobada.

Més de 400 treballadors del país s’han posat en contacte amb grup Pyrénées per incorporar-se al futur centre comercial que s’obrirà a l’edifici on fins al mes de novembre hi havia el Punt de Trobada. Al llarg de tot el desembre i gener les dues oficines d’orientació professional que s’han obert a Sant Julià de Lòria i a la seu central del grup a Andorra la Vella han atès prop de 250 exempleats de l’hipermercat lauredià, i més de 150 persones que, tot i no haver treballat mai en aquell centre, s’han interessat per incorporar-se al nou projecte comercial.
Des del Grup Pyrénées van deixar clar que donarien prioritat als extreballadors, fons del grup van afirmar que «dels 350 treballadors del Punt de Trobada, tot aquell que presenti el seu currículum i vulgui treballar en aquest nou projecte, allà estarà», encara que també van reconèixer que no tots els exempleats van mostrar interès en el nou establiment. En aquest sentit explicaven que «hem identificat que hi ha hagut treballadors que estaven prop de l’edat de jubilació i amb la quitança que van percebre, van decidir deixar de treballar. Altres van tornar cap a les seves poblacions d’origen com Portugal o Galícia. I, és clar, i hi va haver gent que va trobar feina a altres llocs de treball». 
Si bé continua operatiu un punt de recollida de currículums a les oficines centrals de Pyrénées, aquesta empresa té previst obrir durant la setmana vinent un nou punt d’atenció a la Seu d’Urgell. L’objectiu és atendre extreballadors fronterers de l’antic Punt de Trobada que, en nombrosos casos a causa de les restriccions de mobilitat decretades per la pandèmia, encara no han pogut lliurar el seu currículum o ser entrevistats. 
Aquesta oficina estarà oberta del 15 al 19 de febrer al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (Cetap). Això sí, els interessats hauran de demanar cita prèvia, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions gens recomanables en l’actual context sanitari. Un cop inscrits, se’ls enviarà una notificació amb el dia i l’hora per presentar-se al punt d’atenció. La demanda s’ha de fer via internet. A les xarxes social del Cetap, es va iniciar la campanya per rebre formularis d’inscripcions dels possibles candidats el dilluns passat al migdia i poc més de 24 hores després van avisar també a les seves xarxes que «a causa de la gran allau de persones registrades, el formulari d’inscripció està tancat, ja que totes les hores estan cobertes. En cas de poder ampliar els horaris ens comunicarem», va concloure el comunicat.

Data d’obertura// El nou centre comercial s’obrirà a principis d’estiu, tot i que la data d’inauguració es pot veure afectada pel ritme de treball de reforma, actualització i adequació de l’establiment. Es va descartar que la pandèmia arribés a afectar la data de reobertura, tal com van afirmar fonts del Grup Pyrénées. Els treballs de reforma es troben en una fase molt inicial, tot i que des de fa uns dies ja es veu moviment de camions, maquinària de construcció i contenidors per a la runa, entrant i sortint de la ubicació dels grans magatzems.
Els nous arrendataris de l’edifici on hi havia el Punt de Trobada seran Pyrénées i la multinacional francesa Carrefour. Precisament un hipermercat d’aquesta companyia ocuparà una de les plantes del complex, que en total en té tres dedicades a la venda al públic, mentre que les plantes d’aparcament se situen per sobre d’aquestes. De fet, Carrefour, de la mà de Pyrénées, ja va aterrar a Andorra, amb l’obertura d’un establiment de la cadena en un altre dels centres comercials emblemàtics del país, l’Andorra 2000.
Des de l’antiga direcció del Punt de Trobada es va lamentar al moment de deixar les instal·lacions que no s’hagués pogut «evitar» que els 350 treballadors «es quedesin sense feina». Els seus responsables van explicar que tampoc va ser possible «arribar a un acord amb la propietat, la família Mallol ni amb el nou explotador, Pyrénées, perquè volien supeditar la pròrroga a unes condicions que no es podien acceptar entre altres, la prestació d’una elevada fiança totalment capriciosa i injustificable». I van afegir en un comunicat que «volem de manera especial dirigir el nostre agraïment a totes les persones que durant tot aquest procés ens han manifestat el seu suport i, de manera molt particular, a la plantilla dels nostres treballadors pels quals hem lluitat fins a l’últim moment sobretot tenint en compte la difícil conjuntura actual agreujada pels efectes de la pandèmia del SARS-COV-2. No volem acabar sense donar les gràcies a tots els nostres clients i proveïdors per aquests 30 anys de fidelitat, moltíssimes gràcies de tot cor!», va concloure l’escrit. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT