PUBLICITAT

El Comú d’Encamp demana un StopLab al Pas per als turistes

La corporació valora subvencionar la meitat de les proves TMA que es realitzin

Per El Periòdic

Un moment de la sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns a Encamp..
Un moment de la sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns a Encamp.. | Comú d’Encamp

El Comú d’Encamp va demanar al Ministeri de Salut que s’instal·li un Stop Lab al Pas de la Casa per a la realització de proves als turistes francesos i, de manera paral·lela a aquesta demanda, s’ha treballat en el marc del Consell Econòmic i Social per posar sobre la taula la possibilitat que la corporació comunal subvencioni la meitat de la prova a les persones que pernoctin al poble encampadà. Així ho van explicar els cònsols Laura Mas i Joan-Miquel Rascagnères després de la sessió de Consell de Comú de les Talles que es va celebrar ahir i que va servir per aprovar el nomenament de Ricard Gonzalbo com a director del Departament de Turisme, una proposta que va comptar amb el vot a favor de la majoria i de la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, i l’abstenció dels consellers del PS, David Rios i Enric Riba, que van justificar aquest posicionament perquè no van poder participar en el procés de selecció.
Mas i Rascagnères van explicar que tan bon punt des de França es van anunciar les noves mesures que afecten la mobilitat es va començar a treballar «en un pla per preservar les reserves» que hi ha al poble encampadà per a aquest mes de febrer, més de 400 de persones que vénen a passar «set dies», tal com va detallar el cònsol menor. Per aquest motiu es van iniciar els contactes amb els hotelers i les empreses d’allotjaments turístics per dur a terme accions que anessin encaminades a assegurar aquesta arribada de visitants. De manera paral·lela a aquestes negociacions amb els empresaris del poble, des del comú també van fer una petició al Ministeri de Salut perquè el Pas de la Casa pugui comptar amb un StopLab on dur a terme les proves.
Mas va destacar que aquestes propostes que treballa el comú estan pensades per a visitants que s’estan més de 48 hores al Pas de la Casa, tenint en compte el temps que tarden en tenir-se els resultats de les TMAs. I pel que fa al pagament de la subvenció, va destacar que s’articularia a través del Consell Econòmic i Social, i que fins i tot hi ha sobre la taula que els mateixos hotelers puguin fer la reserva per a la TMA per als seus clients.
Rios va posar en relleu que cal tenir en compte que França ha permès la mobilitat «amb determinades condicions» i que, per tant, cal «ser curosos» a l’hora de prendre certes decisions, ja que podrien ser vistes per l’estat veí com una mesura contraria al que s’ha dictat. Així, va destacar que els països veïns estan permetent una certa mobilitat i que cal «no passar la línia» i que fos contraproduent per a una certa arribada de visitants que es pot donar ara com ara.

Nou director de Turisme/ Rios i els cònsols van fer aquestes declaracions després de la celebració del Consell de les Talles en què es va prendre la decisió de nomenar Ricard Gonzalbo com a director de turisme. Rios va destacar que normalment s’abstenen, ja que no poden participar «en la tria d’aquests llocs de treball» i no coneixen els altres candidats, i va afegir que no té sentit «votar a favor però tampoc en contra» i que, per tant, es fa confiança que la tria va estar ben feta i s’opta per l’abstenció. També va lamentar que ja es va nomenar una persona per a aquest càrrec i «es va desdir», tot i que va afegir que s’entén que en qüestions de recursos humans «no sempre està tot controlat». Al seu torn, Vidal va destacar que «com més aviat s’incorpori, millor» per començar a treballar.
Mas també va voler anunciar que finalment el ball de l’Ossa es podrà celebrar el proper dilluns en el marc de l’agenda del Carnaval encampadà, tot i que en un primer moment s’havia decidit no fer-lo. El públic haurà d’estar assegut i caldrà un tiquet previ; l’aforament estarà limitat i es garantirà el distanciament, tal com va manifestar Mas. A més, hi haurà tres entrades i tres sortides per facilitar els recorreguts dels assistents.
Un cop es va celebrar la sessió de Consell de Comú amb els punts abans esmentats va tenir lloc els tradicionals arrendaments dels cortons, que van tenir els mateixos preus de sortida que altres anys, informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT