PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joan Verdú, Mireia Gutiérrez i Carla Mijares, als Mundials d’esquí alpí

Els tres esquiadors estaran presents a Cortina d’Ampezzo, on es disputarà la cita més important de l’any

Per Vicente Pallarés

Mireia Gutiérrez a Levi.
Mireia Gutiérrez a Levi. | Christophe Pallot/Agence Zoom

Els Mundials d’esquí alpí a Cortina d’Ampezzo, Itàlia, ja esperen els esquiadors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). Joan Verdú, Mireia Gutiérrez i Carla Mijares seran els representants nacionals en aquesta cita que, per als esportistes, és la més important de la temporada. Avui, debuta Verdú amb un supergegant i els dies 14 i 19 continuarà el seu periple en la competició amb una cursa de descens i un gegant, respectivament. També podria competir el 16 al paral·lel «si tot va bé», segons va informar la FAE. El proper 19 també competirà Mijares a la ronda classificatòria de l’eslàlom, de la qual els 25 millors tindran accés a la cursa final i, al dia següent, Gutiérrez hi serà a l’eslàlom. El director de la secció d’alpí, Max Tissot, va destacar que «els tres esquiadors han complit els requisits que havia posat la FAE» per tal de poder anar als Mundials. 


Pel que fa als objectius, Verdú va assenyalar que a principi de temporada, ni tan sols era un objectiu anar-hi a causa de les lesions. «Volia una temporada més contínua construint-me pel futur, però hem vist l’oportunitat i em noto en bona forma físicament», va manifestar l’esquiador, que va afegir que les tres proves en les quals participarà al 100% «han anat bé a les darreres Copes d’Europa». No obstant això, tenint en compte el calendari «hem de regular bé el tema físic perquè amb les curses que he fet i les que falten és difícil quant a fatiga». Per la seva banda, Gutiérrez es marca objectius més concrets, encara que no del tot definits: «Tant de bo fos tan fàcil dir que vull fer un top 15 i fer-lo. Les meves expectatives són altes. Si esquies al teu millor nivell els resultats surten sols. No sé quin objectiu em marco, però no és un top 30, és més ambiciós». Carla Mijares, en canvi, «és una corredora molt jove i el Mundial no és l’objectiu principal de la temporada. Ella està enfocada al Mundial júnior, però aquesta és una bona oportunitat per a agafar experiència. La primera etapa és classificar-se per a l’eslàlom oficial, controlar els nervis i esquiar al seu millor nivell», va declarar Max Tissot en no haver assistit Mijares a la roda de premsa per estar competint en una cursa FIS a França.


En el cas de Joan Verdú i Mireia Gutiérrez, els dos esquiadors han tornat a les competicions després de superar lesions i ja estan preparats per a mostrar el seu nivell. De fet, Verdú arriba a Cortina després d’assolir un top 5. «Les sensacions són bones i els resultats així ho mostren. Són resultats elevats, he fet tops 20 sense sortir amb bons dorsals. El genoll m’està donant zero problemes, em noto en forma i això m’ajuda a estar molt motivat», va confessar l’esquiador andorrà. «No tenia clara la meva participació pels problemes del genoll. Estic preparant-me a poc a poc gràcies a la federació i el que he fet per la meva part. Confio a retrobar el meu millor esquí als Mundials», va subratllar Gutiérrez. Per això va decidir no fer més curses. «Prioritzaré el Mundial. Les curses em treuen dies d’entrenament», va sentenciar l’esportista. Els esquiadors no podran entrenar a les pistes on competiran per la prohibició de l’organització.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT