PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La lliga andorrana, la segona més igualada de tot Europa

Només la competició domèstica turca supera la del Principat en aquest sentit

Per Vicente Pallarés

Partit de la jornada 8 entre la Penya i el Carroi.
Partit de la jornada 8 entre la Penya i el Carroi. | FAF

No és una novetat que aquesta edició de la Lliga Multisegur és la més igualada de la història, com també va manifestar el tècnic de l’Atlètic Escaldes, Luis Blanco, la setmana passada, però a més, és la segona amb més igualtat del vell continent aquesta temporada, només superada per la turca. Als quatre primers classificats andorrans només els separa un punt. L’Atlètic i l’Inter són colíders amb 14 punts, mentre que la UE Engordany i la UE Sant Julià, amb 13 punts, també miren cap a la primera plaça. Al país otomà, els tres equips grans per antonomàsia, Galatasaray, Besiktas i Fenerbahçe, es troben empatats amb 48 punts al capdavant de la taula.  


Ben cert és que altres lligues europees també mantenen l’emoció pel títol, com la francesa, on el Lille, l’Olimpique de Lió i el PSG estan separats per tres punts; l’austríaca, amb el Salzburg amb un sol punt d’avantatge sobre el Rapid de Viena; o la italiana, on el Milà només li treu dos punts a l’altre equip de la ciutat, l’Inter. No obstant això, hi ha competicions domèstiques de tots els nivells on el campionat ja estaria virtualment decidit i els perseguidors es troben molt lluny del primer classificat. Un bon exemple és la lliga espanyola, on l’Atlètic de Madrid té un avantatge de set punts, amb dos partits menys, sobre el Barça, o l’anglesa, amb el Manchester City de Pep Guardiola distanciant-se del United amb un avantatge de cinc punts i un partit menys. El mateix passa a Portugal, amb l’Sporting, cinc punts per davant de l’Oporto, o a Alemanya, on el Bayern de Munic guanya any rere any i ara li treu set punts al Leipzig.


Tanmateix, hi ha altres campionats on les distàncies són encara més exagerades. A la República Txeca, l’Slavia de Praga li treu 10 punts als seus veïns de l’Sparta i el mateix passa a Suïssa amb el Young Boys sobre el Basilea. A Bèlgica, el Brugges té un avantatge d’11 punts sobre l’Anvers. Per tant, l’emoció de la Lliga Multisegur és un dels al·licients de la temporada, en la qual la lluita per les places de Lliga de Campions i d’Europa League promet ser molt intensa fins al final.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT