PUBLICITAT

Els abonats a la banda ampla augmenten el 6,5%

  • El nombre dels usuaris de la fibra òptica se situa en 10.745 el mes passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un usuari d'Internet a un congrés celebrat al Principat Foto: ORIOL LLAURADÓ

El nombre d'abonats a Internet de banda ampla ha augmentat un 6,5% al novembre respecte al mateix mes de l'any anterior. Segons les dades fetes públiques ahir pel Departament d'Estadística, el nombre d'abonats a la fibra òptica se situa en 10.745, en detriment dels ciutadans que utilitzen l'ADSL.

D'entrada, Estadística va recordar que en la gran variació de la fibra òptica s'ha de tenir en compte que es va començar a comptabilitzar a partir de gener del 2009, de manera que en fer les comparatives respecte el mateix mes de l'any anterior dóna uns percentatges de creixement molt elevats. Així, els abonats d'Internet de Banda Ampla s'han incrementat un 0,4% de tendència mensual i un 138,6% en la xifra interanual.

D'altra banda, el nombre d'abonats als serveis d'Andorra Telecom presenta un increment d'un 0,1% en telefonia fixa amb una tendència interanual del 0,1%, mentre que en la mòbil la tendència que es manté estable en relació a l'octubre tot i pujar l'1% en la comparativa amb el novembre del 2009. Aquest mes, hi ha hagut un augment dels mòbils de contracte amb una tendència positiva mensual del 0,2% i interanual del 2,1%, mentre que el prepagament ha anat a la baixa perdent el 1,2% respecte a l'octubre i el 1,3% respecte l'any passat.

Pel que fa al tràfic telefònic del mes de novembre, ha estat de 23.909.490 minuts, el que representa una disminució del 0,4% i del 1,8% de la tendència anyal. Aquesta davallada s'ha donat tant en el tràfic telefònic internacional com el nacional.

D'altra banda, el tràfic per Internet de banda ampla, mesurat en Gb, ha disminuït durant el novembre l'1,1% respecte al mes anterior tot i augmentar el 19,8% respecte l'any passat. A més cal destacar un fort augment de visites a pàgines nacionals, tant per ADSL com per fibra òptica. La gran majoria del tràfic per Internet és internacional, és a dir, fet a pàgines ubicades en servidors estrangers, que va representar el 95,8% de les consultes, mentre que el tràfic vers pàgines nacionals només va representar el 4,2% restant. Del total de tràfic per Internet durant el mes de novembre, l'efectuat via fibra òptica ha representat el 44,2%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT