PUBLICITAT

Una nova defunció a l’hospital fa augmentar a 106 les morts per Covid

Es tracta del segon decés al centre sanitari en menys de 24 hores

Per El Periòdic

L’hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ARXIU ANA

El Govern ha fet públiques les dades actualitzades referents a l’estat de la pandèmia al país i va informar d’una nova defunció a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Es tracta de la segona mort en menys de 24 hores al centre sanitari després que dissabte es notifiqués el decés d’una pacient. Així, el nombre total de víctimes fins a la data és de 106.
Pel que fa a la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 10.251 persones (45 casos més a les últimes 24 hores) i es registren un total de 9.533 altes. Això vol dir que hi ha 612 casos actius (tres més que dissabte): 15 persones resten ingressades a planta de l’hospital i 10 a l’UCI, els quals requereixen tots ventilació mecànica. Val a dir que a la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat.
Finalment, pel que fa a la població escolar, 26 aules estan sota vigilància activa ( nou total i 17 parcial) i 40 en vigilància passiva.

Assimilació Comarcal/El Principat d’Andorra i la comarca catalana de l’Alt Urgell configuraran una única unitat comarcal a efectes de la mobilitat des d’avui. Així ho va informar el passat divendres la Generalitat, després de la reunió que va celebrar el Procicat.
D’aquesta manera, l’òrgan de decisió va validar la demanda que ja feia setmanes que havia fet Andorra perquè, i sempre un cop superat el confinament municipal a Catalunya, es pogués assimilar el país a la comarca o regió sanitària veïna a tots els efectes. Aquesta decisió deixa palès que el confinament perimetral comarcal permetrà la mobilitat amb Andorra. Amb tot, les autoritats catalanes van recordar que cal restringir la mobilitat «el màxim necessari» i mantenir la màxima alerta pel que fa al compliment de les mesures d’autoprotecció davant la Covid-19.
El Govern va valorar positivament la decisió de la Generalitat que confirma l’estat de les bones relacions entre ambdós territoris i la col·laboració en una situació sanitària com l’actual.
Cal recordar que l’Executiu va mostrar la seva «sorpresa» davant les manifestacions fetes des de Catalunya que «no hi havia cap petició» per part d’Andorra per a l’equiparació a la comarca de l’Alt Urgell. D’aquesta manera el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, va manifestar que és evident que Andorra va «demanar aquesta obertura des de fa dies» i sense anar més enllà va recordar la reunió celebrada el 7 de gener entre el cap de Govern i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en què aquesta qüestió es va palesar. En aquest sentit, Jover va destacar que «més enllà de la legitimitat» de la Generalitat de prendre les decisions que cregui oportunes el que no es pot negar és que Andorra va demanar en diferents ocasions que hi hagi aquesta assimilació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT