AndorraeTVeu no es considera competència d’Andorra Telecom
L’aplicació de contingut televisiu de Cable Mútua aposta per continguts complementaris
Cable Mútua ha fet el salt al mercat nacional, gràcies a les possibilitats que atorga internet. La companyia, que fins ara estava centrada en la distribució elèctrica i la televisió a Sant Julià de Lòria, va llençar el passat 18 de gener l’aplicació AndorraeTVeu, que arriba a tot el Principat. Es tracta d’una plataforma de televisió en línia que només necessita un dispositiu com un telèfon mòbil intel·ligent i connexió a internet per poder veure els seus continguts
En referència a la possible competència amb Andorra Telecom el director tècnic de Cable Mútua, Joan Carles Grau, va explicar que «no crec que siguem competència d’Andorra Telecom, nosaltres busquem ser un complement, al final Andorra Telecom està oferint canals que nosaltres per tema de drets no podem, i per tant la nostra aposta és separar-nos dels continguts que ells proporcionen i oferir continguts diferents per a públics diferents amb una expectativa també diferent».
Respecte als primers dies en el mercat de l’app, Grau, va valorar positivament el seu llançament, tot i que diu que el nombre de clients no «és molt significatiu» i que l’objectiu de l’aplicació és substituir la televisió per cable que ja comercialitzen a Sant Julià de Lòria. En aquest sentit Grau va explicar que «ara ens estem centrant en una campanya perquè els nostres abonats actuals a Cable Mútua puguin fer la transició cap a AndorraeTVeu. Estem assessorant-los sobre el funcionament de la nova aplicació i domem dos mesos de prova perquè es puguin acostumar. La nostra idea és que la majoria de clients de Cable Mútua es passin a AndorraeTVeu. En les primeres setmanes que hem pogut contactar amb aquests clients hem rebut una bona recepció i la majoria dels contactats ja han demanat el canvi» i va afegir que «encara que també, hi han nous clients que no tenien contractat prèviament el servei de televisió per cable, ara mateix donem prioritat als clients de Cable Mútua perquè entre altres coses tenim abonats que estan amb nosaltres des del 1994 i ens devem a ells com a clients fidels que són, volem donar-los preferència».
Sobre l’expansió a escala nacional del seu servei, Grau comentava que «expandir-nos a tot Andorra no va ser la nostra principal motivació, de moment ni tan sols estem fent una campanya activa de captació de clients fora de Sant Júlia de Lòria. Però en un futur sí que apostarem per campanyes que arribin a clients de tot Andorra».
En referència a les motivacions que els van portar a canviar el seu servei tradicional de televisió per cable per una app, el director tècnic va comentar que «tenim dues motivacions per fer aquest canvi cap a l’aplicació. La primera és que als nostres abonats de televisió per cable els arriba la senyal de la televisió via un cable coaxial, és a dir com un cable d’antena que arriba a casa i per aquest mitjà li donem tant televisió en format digital com en format analògic. I ens estem trobant que les capçaleres d’aquests equips, ja que no donen suport i no poden garantir el servei al 100%. Per aquest motiu vam buscar alternatives per poder seguir oferint contingut als nostres clients i la que van trobar va ser retransmetre els continguts televisius en línia amb l’aplicació. La segona motivació va ser el fet que no hi hagin recanvis ni manteniment ni suport d’aquest tipus d’equipament, i això ens feia encarir els costos cada vegada que havíem de fer alguna modificació o reparació».
En referència al paquet d’oferta audiovisual que ofereix AndorraeTVeu, el director tècnic comentava que «de moment el paquet que estem oferint ara és mot semblant al contingut ofert a la televisió per cable, però ens hem reservat espai en l’aplicació per poder inserir continguts locals. Volem fer una aposta decidida per continguts d’Andorra, en aquest moment de canals de contingut local que nosaltres gestionem només hi ha Lòria un canal de Sant Julià de Lòria, però volem apostar per aquest tipus de canals i fer quatre o cinc més. Serien uns canals amb un format més econòmic però amb contingut més proper».
Sobre com és el procés s’ha de seguir per instal·lar l’app Grau explicava: «L’aplicació es pot instal·lar tant en sistemes operatius Andorid com a IOS, ara bé hi ha alguns matisos, en un Apple TV encara no funciona perquè Apple ho ha restringit. A més en alguns models de televisors intel·ligents tampoc funcionen, però s’està treballant perquè en aquests models també es pugui funcionar l’aplicació. Un cop instal·lada l’app l’únic que es necessita és connexió a internet».
Per últim, Grau va valorar cap a on creu que es dirigeix el món audiovisual: «En un futur no molt llunyà, el que s’imposarà és que el client pagui pel que vol veure. Per exemple, si vols veure un partit de Barça, només pagaràs per aquell partit. Al final es pagarà per gairebé tot el que es pugui veure, cada cop hi haurà menys continguts gratuïts», va concloure.