L’Andorra s’imposa al Barça B i mira cap al primer lloc de la taula

El conjunt d’Eder Sarabia deixa el filial blaugrana a sis punts i es troba a dos del Nàstic amb un partit menys

Per Vicente Pallarés

Els jugadors de l’FC Andorra celebren el gol contra el Barça B.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren el gol contra el Barça B. | @FCANDORRA

L’FC Andorra es va imposar ahir al Barça B a domicili per la mínima (0-1). Un solitari gol de Víctor Casadesús en la segona meitat va ser suficient per tornar al Principat amb tres punts vitals sota el braç, gràcies als quals els tricolors deixen el filial blaugrana a sis punts de diferència i ja es troben a dos del líder, el Nàstic de Tarragona, que ha jugat un partit més.

Els homes d’Eder Sarabia van saltar a la gespa de l’estadi Johan Cruyff amb un esquema diferent al 4-3-3, que semblava que seria l’habitual. El tècnic basc va proposar un 5-3-2 que, en ocasions, semblava un 3-4-1-2, amb Iker Goujón com a mitja punta, Rubén Bover i Riverola per darrere i els laterals amb molta projecció ofensiva. Goujón va ser l’artífex de les primeres ocasions tricolors, però Iñaki Peña, que va ser un dels homes destacats del Barça B, va aturar els dos xuts. Seguidament, els de García Pimienta feien la rèplica amb una ocasió de Rai Manaj, que es va veure les cares durant tot el partit amb Gaffoor fins que va rebre la groga aturant l’atacant en una contra i va ser substituit per Pedraza, que també va rebre la targeta en una acció idèntica provocada pel davanter albanès.
A partir del minut 20, el partit va entrar en una fase més tàctica i va deixar enrere el frenesí inicial amb ocasions molt clares pels dos equips, encara que l’Andorra en va gaudir de més i va mostrar la seva superioritat durant gran part de l’enfrontament. Carlos Martínez, de cap, i Loureiro amb la cama esquerra també van crear perill abans del descans, però Peña estava intractable.

A l’inici de la segona meitat, el conjunt local va sortir més endollat i Konrad va reclamar dos penals, però l’àrbitre no va xiular res. El mateix Konrad i Collado van buscar la porteria de Nico Ratti, que ja havia deixat alguna intervenció de mèrit, tot i no tenir tanta feina com el porter blaugrana. Passats els 20 minuts des de la reanudació, van començar les millors ocasions de l’Andorra, obra de Goujón i de Carlos Martínez i, posteriorment, va arribar el gol. Casadesús va rebre una passada des de la banda dreta i va deixar passar la pilota sota les cames per tal de fer un desmarc i rebre dins l’àrea un regal de Carlos Martínez, que va veure l’espai a la perfecció. L’ex del Mallorca va definir amb un tir potent, impossible per un Peña que va evitar un resultat més inflat. Els homes de Sarabia van començar a defensar amb la pilota i, per moments, semblava que feien un autèntic rondo. A més, van demostrar la seva actitud pressionant en camp contrari fins a l’últim segon del matx. Cal destacar el debut de Kike Saverio, que va gaudir dels seus primers minuts i va deixar una bona acció individual, a més de tallar un contracop perillós, demostrant que pot arribar a ser important.