PUBLICITAT

Mor un pacient de l'UCI i eleva a 105 les víctimes de Covid-19 al país

El Govern fa una valoració "positiva" per la decisió de la Generalitat de Catalunya d'assimilar el Principat dins l’Alt Urgell

Per El Periòdic

Una imatge de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Una imatge de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ARXIU ANA

 

El Govern ha informat que una persona amb Covid-19 ingressada a l'UCI de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha mort durant les darreres hores, elevant així la xifra total de defuncions per coronavirus a 105.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2, la xifra total de casos suma ja 10.206 persones i es registren un total de 9.492 altes. Això significa que, actualment, hi ha 609 casos actius al país.

Pel que fa a les persones ingressades a l'hospital, 17 es mantenen a planta i 9 a l'UCI, necessitant tots ells ventilació mecànica. Val a dir que a la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat.

Durant la jornada de dijous passat es van administrar un total de 21 vacunes. Finalment, pel que fa a la població escolar, 25 aules estan sota vigilància activa –8 total i 17 parcial– i 35 en vigilància passiva.

Satisfacció per l'assimilació amb l'Alt Urgell

D'altra banda, el Govern també ha volgut manifestar la seva valoració "positiva" per la decisió de la Generalitat de Catalunya d'assimilar el Principat dins l’Alt Urgell com a unitat comarcal a efectes de mobilitat, a partir d’aquest proper dilluns 8 de febrer. El Govern valora positivament la decisió de la Generalitat que confirma l’estat de les bones relacions entre ambdós territoris i la col·laboració en una situació sanitària com l’actual.

D’aquesta manera, el PROCICAT, l’òrgan de decisió, ha validat la demanda que ja feia setmanes que havia fet Andorra perquè, i sempre un cop superat el confinament municipal a Catalunya, es pogués assimilar el país a la comarca o regió sanitària veïna a tots els efectes. Aquesta decisió deixa palès que el confinament perimetral comarcal permetrà la mobilitat amb Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT