PUBLICITAT

La campanya de recollida de sang es tanca amb 340 donacions

La Creu Roja qualifica d’«èxit» la col·lecta en superar-se la xifra anterior

Per El Periòdic

Campanya de recollida de sang al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany.
Campanya de recollida de sang al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. | Creu Roja Andorrana

La campanya de recollida de sang, impulsada pels alumnes de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà, que s’ha dut a terme al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, va finalitzar ahir a les 20.00 hores. La col·lecta es va iniciar dimecres i, per tant, es va desenvolupar durant de tres dies. El director de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, va informar que 384 persones es van presentar per donar sang, si bé finalment les donacions efectives han estat 340. La campanya començava dimecres amb 104 donants efectius dels 118 totals i el dijous 105 dels 122 que s’hi van presentar, segons va explicar Fernández. Un dels objectius d’enguany era superar la xifra de l’any passat, que va ser de 328 donants, cosa que s’ha assolit, motiu pel qual el director de la Creu Roja va qualificar de «tot un èxit» el resultat d’aquesta última campanya.
Enguany, a causa de les restriccions per la Covid-19, es requeria cita prèvia per poder participar en la campanya i Fernández va comentar que tots els dies estava ple. Tot i així, va reconèixer que puntualment hi havia gent sense cita que també s’hi presentava, i si en aquell moment l’aforament de la sala ho permetia, se’l deixava passar: «En principi no hem dit a ningú que no», va afirmar el director, reconeixent que les hores estaven molt repartides i el màxim que s’ha hagut d’esperar la gent han estat 10 minuts. En aquest sentit, va indicar que no van voler rebutjar a ningú sense cita perquè «seria una llàstima que si algú fa l’esforç de venir» se li digui que no.
A més, la campanya, en la qual han participat l’escola andorrana, la Creu Roja i el Banc de sang i teixits de Catalunya, també oferia als donants la possibilitat de fer-se un test d’antígens al mateix dispositiu previ a la donació, gràcies a un acord amb el ministeri de Salut. Fernández va qualificar també de molt positiva l’experiència dels alumnes en l’organització d’aquesta campanya. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT