PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACB demana als clubs informació de les pèrdues abans de les ajudes

El CSD no concedirà cap subvenció als equips fins que no tingui tots els comptes oficials i faci una valoració

Per Vicente Pallarés

Gorka Aixàs abans d’un partit al Poliesportiu d’Andorra.
Gorka Aixàs abans d’un partit al Poliesportiu d’Andorra. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

El MoraBanc, com la resta de clubs de l’ACB, va estar ahir representat pel seu president, Gorka Aixàs, a l’assemblea general que, en aquest cas, estava marcada per les informacions prèvies aparegudes a diversos mitjans de counicació sobre unes possibles ajudes que l’ens havia demanat al Consell Superior d’Esports (CSD) pel rescat dels clubs de la màxima categoria del bàsquet espanyol arran de la Covid-19.


No obstant això, el dirigent de l’entitat tricolor va explicar que no hi va haver cap decisió al respecte, ja que el procès encara no ha acabat: «Hi ha un neguit entre els clubs per les pèrdues que es calcula que hi haurà a causa de la pandèmia i l’ACB està recopilant informació per tal de saber quin és l’impacte fins al dia d’avui a tots els clubs de l’ACB per si hi ha alguna possibilitat que des del CSD hi hagi alguna ajuda o compensació». I és que el CSD és qui hauria demanat tots els comptes dels clubs a l’ACB, a través del seu president, Antonio Martín, abans d’oferir les ajudes corresponents. Així doncs, aquestes ajudes encara no estan assegurades i, per tant, les quantitats preassignades a cada club tampoc: «és completament fals. Ho hem parlat i no hi ha cap quantitat definida. Si ens estan demanant aquesta informació és per saber de quant estem parlant exactament. Per tant, qualsevol quantitat que hagi sortit no té massa sentit perquè l’ACB no és coneixedora de la situació de cada club». I és que les informacions prèvies apuntaven que un club com el MoraBanc cobraria entre 500.000 i 6000.000 euros del CSD, tenint en compte que altres clubs s’han vist més afectats per la prohibició de l’entrada d’aficionats als pavellons.


Tanmateix, Aixàs va lamentar la situació provocada per la crisi sanitària, encara que el club ha sabut adaptar-se a la nova normalitat en aspectes com l’absència de públic a la Bombonera amb un nou abonament que comportava altres beneficis pels socis que van decidir seguir donant suport a l’equip, malgrat les circumstàncies: «Hi ha preocupació a tots els sectors i tothom està patint. Nosaltres no som una excepció, encara que lògicament com a club hem intentat ser el més prudents possible en venir una situació complicada. Hem de serrar les dents i tirar endavant aquesta temporada de la millor manera possible».


D’altra banda, l’assemblea també va deixar altres punts rellevants com la possibilitat de tenir tres jugadors extracomunitaris inscrits a la plantilla, una decisió que va molt encaminada a la postura del president del conjunt del Principat: «S’ha aprovat el nou conveni de coordinació entre la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i l’ACB, que inclou, precisament, aquesta novetat en cas que tinguis de 13 a 15 fitxes a l’equip i sempre que tinguis almenys cinc jugadors de formació». Aquest és, precisament, el primer any que el MoraBanc té més de 12 jugadors a la plantilla a causa de les lesions de diferent durada que han patit diversos membres de l’equip. «Sembla un pas previ a la que és la nostra postura, que hi hagi cinc jugadors de formació i la resta acabin sent de lliure elecció, cosa que ens estalviaria molts dolors de cap i situacions rocambolesques amb el tema dels passaports», va confessar Aixàs. Cal destacar que per a un club com el MoraBanc, és complicat treure cinc jugadors de formació per les característiques del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT