PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Piqué: «Una cosa és comprar un club i una altra, poder mantenir-lo»

El futbolista parla amb Ibai Llanos i l’FC Andorra apareix en la conversa

Per El Periòdic

Piqué, a l’Espanyol B-Andorra.
Piqué, a l’Espanyol B-Andorra. | @FCANDORRA

Gerard Piqué va estar parlant en directe amb l’streamer Ibai Llanos el passat dijous al vespre en una xerrada que va durar més de dues hores, de les quals uns minuts van anar dedicats a la gestió de l’FC Andorra per part del futbolista i empresari català. El club tricolor va aparèixer en la conversa en voler Ibai comprar un club de futbol, per la qual cosa Piqué li va donar alguns consells: «Una cosa es comprar un club i una altra mantenir-lo, sobretot a Segona B. T’ho dic per experiència. Fins a arribar al futbol professional (Primera i Segona), on ja entren els drets televisius, la inversió és important perquè és molt difícil fer el club viable econòmicament». 


No obstant aquestes complicacions durant els primers anys del nou projecte tricolor, el central de 34 anys va reconèixer que el fet d’haver adquirit el club «és molt maco, és una experiència única, veure el futbol des d’un altre prisma i et sents part d’una cosa que va creixent a poc a poc. Com a futbolista, sempre he estat a clubs exitosos i vaig agafar l’Andorra a Primera Catalana i hem crescut des d’allà».


Ara, Piqué combina el futbol des de dues perspectives totalment diferents, la de futbolista i la d’inversor. «Sempre poso l’exemple que, quan va sortir la Covid-19, vam haver de fer retallades a la plantilla, com van fer tots els clubs. Per una banda, estava negociant com a capità amb el president del Barça i, d’altra banda, estava tenint el paper oposat negociant amb la plantilla de l’Andorra. Als negocis, s’ha de ser moderat i que les dues parts acabin contentes», va manifestar el CEO de Kosmos. 


D’altra banda, comparant la seva gestió amb la de l’anterior president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va explicar que «intento gestionar el club d’una manera que, quan surtin problemes, he d’estar allà per a prendre decisions, agradi o no agradi a la gent. Quan t’escapes d’aquests problemes, delegues i no apareixes, tot es fa molt complicat».
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT