PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú escaldenc està «preocupat» pel vandalisme a la parròquia

Uns joves que fan ‘botellón’ agredeixen tres agents de circulació

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’uns agents de circulació.
Imatge d’arxiu d’uns agents de circulació. | Maricel Blanch

El Comú d’Escaldes-Engordany està «molt preocupat» per algunes situacions vandàliques que s’estan produint darrerament a la parròquia. La corporació té previst promoure una trobada amb el Ministeri de l’Interior i el Cos de Policia per tal de dissenyar uns nous protocols quan es produeixin situacions com la del dimecres al vespre. Eren les 20.45 hores quan tres agents de circulació van traslladar-se a la plaça Dos Valires per l’avís d’un veí que els requeria per la presència d’una quinzena de joves que feia botellón i molt soroll. Segons fonts comunals, un dels agents es va acostar al grup alertat per la situació d’una de les joves, que es trobava mig estesa a terra. Va ser en aquest moment que tres dels presents es van llençar a cops de puny contra l’agent, que s’havia tret el casc –eren unitats motoritzades– per poder-se adreçar als joves i va acabar amb un ull inflamat i la cara masegada. Els altres dos agents van poder trucar a la Policia, que es va desplaçar immediatament al lloc i va detenir a dos dels implicats, un noi i una noia majors d’edat, i va dissoldre la concentració. Ahir, de forma protocol·lària, el cos de circulació d’Escaldes-Engordany va presentar una denúncia pels fets, tant per l’agressió com per les amenaces que van proferir als agents. 

Per la seva banda, els joves van publicar vídeos de la topada per desmentir la versió dels agents.
Per tot plegat, si bé el comú escaldenc va compartir que aquest tipus de situacions més greus són més puntuals, i que no hi ha una concurrència d’aquests actes, la corporació sí que considera que hi ha una major afluència d’aquests joves a determinades zones de la parròquia com la mateixa plaça Dos Valires o el Prat del Roure, i no només de joves veïns de la parròquia sinó d’arreu del país.

Per aquest motiu, el comú escaldenc troba oportú revisar les capacitats dels cossos comunals per almenys poder retenir els implicats en aquestes situacions fins que arribi la Policia, ja que, actualment, no tenen legalment aquesta potestat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT