PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve: «Assolir un top 10 no és impossible, però sí molt difícil»

El fondista andorrà prepara els Campionats del Món amb Carola Vila, que hi participarà en categoria sub-23

Per Vicente Pallarés

Irineu Esteve i Carola Vila després de la roda de premsa prèvia als Mundials.
Irineu Esteve i Carola Vila després de la roda de premsa prèvia als Mundials. | FAE

Irineu Esteve i Carola Vila ja preparen al Refugi d’Entrenament d’Alçada els Mundials d’esquí de fons, a Oberstdorf, Alemanya, on el primer participarà en categoria sènior, i a Vuokatti, Finlàndia, on la segona ho farà en categoria sub-23. Esteve participarà en tres proves que consistiran en un esquiatló el 27 de febrer, uns 15 quilòmetres patinadors el 3 de març i una marató de 50 quilòmetres el 7 de març, mentre que Vila només afrontarà una cursa, els 10 quilòmetres patinadors, que tindran lloc el proper 12 de febrer, després que s’hagi anul·lat els 15 quilòmetres i no poder participar en la prova per equips en ser l’única representant andorrana de la seva categoria.


Els dos fondistes han començat la seva particular preparació de cara a la cita més important de la temporada. Esteve continuarà entrenant a Andorra i assistirà a la Copa del Món de Nove Mesto, República Txeca, com a part del seu rodatge abans del meeting mundialista. «Faré una setmana de càrrega i intentaré arribar als Mundials amb garanties per tal d’assolir la millor posició possible en les tres curses. Abans, aniré a la Copa del món per a agafar ritme», va explicar l’esquiador, que no es marca cap objectiu concret, però que no descarta un lloc en el top 10: «No és impossible, però sí molt difícil», va assegurar. Tal com va explicar l’entrenador Joan Erola, la preparació al Principat es farà a la Rabassa durant tota la setmana que ve i el dia 21 competirà a Nove Mesto.

 

En el cas de Vila, el dilluns marxarà cap a allà i ja està preparant-se a Naturlandia «en condicions bastant bones», segons Erola. «Hem tingut un gener una mica aturat, però al febrer hi haurà més curses i intentarem assolir bons resultats», va explicar l’esquiadora, que va afegir que la manca de proves no ha estat un impediment pel seu rodatge: «Ho hem anat controlant. Hem fet aquí sèries i intervals i fa unes setmanes vaig competir per a agafar confiança i forma». Sobre els seus objectius a Finlàndia, Vila va manifestar que «és una mica difícil posar-se’ls perquè hi ha gent jove que arriba molt forta i va als Mundials. No se sap molt bé qui va, però, si tot va bé, es pot fer un top 20». Així doncs, els dos fondistes podrien assolir un top 20 sense problemes segons les seves aspiracions i sensacions. Esteve, en aquest sentit, té tres oportunitats diferents per a assolir-ho, una per cada prova que disputarà. «La que més m’agrada és l’esquiatló, encara que no hem fet bons resultats els últims anys. La que més por em fa són els 50 quilòmetres perquè sempre em falta una mica d’energia durant els últims 10», va confessar l’andorrà.


D’altra banda, ahir es van disputar quatre curses de supergegant a la pista Àliga de Grandvalira amb esquiadors de la FAE. Jèssica Núñez i Matías Vargas són els nous campions d’Andorra. Al Nacional femení de supergegant, Núñez es va imposar amb 56.48, per davant de Jordina Caminal, que va ser segona amb 57.81, a 1.33, i Íria Medina, que va acabar tercera amb 57.95, a 1.47. També van competir Carla Mijares, quarta, i Laia Robert, vuitena. Al Nacional masculí, Matías Vargas es va emportar la victòria amb un crono de 52.83, amb 1.38 de marge sobre el segon, Àlex Rius, que va marcar 54.21. El tercer va ser Xavi Cornella, amb 54.75, a 1.92. La participació andorrana es va completar amb Pere Cornella, Iu Escabrós i Robert Ferrari, cinquè, sisè i vuitè respectivament. Bartumeu Gabriel, va ser 11è, Ty Acosta, 15è i Cerni Gil, 19è, a més de Joel Fonseca, Arturo León, Marc Fernández i Pol Robert que van quedar fora del top 20.


A les curses FIS de supergegant, Jordina Caminal, Íria Medina i l’espanyola Inés Sanmartín van formar el podi, mentre que Carla Mijares va ser quarta de nou. A la prova masculina, es va imposar Matías Vargas, per davant de Xavi Cornella i l’espanyol Jordi Costa, que van formar el podi. Bartumeu Gabriel va ser quart, Pere Cornella, sisè, i Àlex Rius, Robert Ferrari i Iu Escabrós van completar el top 10.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT