PUBLICITAT

Cairat troba «lamentable» el «descontrol» a Naturlandia

La minoria demana el tancament del parc d’animals per «retornar l’espai a la gent»

Per Helder Alves

El conseller de Desperta Laurèdia Cerni Cairat, a la seva intervenció en la reunió de poble del passat dimarts.
El conseller de Desperta Laurèdia Cerni Cairat, a la seva intervenció en la reunió de poble del passat dimarts. | Comú de Sant Julià de Lòria

El conseller de Desperta Laurèdia Cerni Cairat va expressar la disconformitat de la minoria amb la gestió que s’esta fent de Naturlandia, tant per part del Comú de Sant Júlia de Lòria com per l’empresa explotadora Camp Rabassa. El fet que no es trobés un llop al seu recinte, que va provocar l’evacuació de 150 persones, per més tard trobar-lo mort a la bassa d’aigua del seu espai, va fer que Cairat qualifiqués la situació al parc d’activitats com «lamentable» i va afegir que «aquest fet demostra la de manca de control que hi ha». Per altra banda, va comentar que «estem esperant l’informe del Govern i a partir d’aquí demanarem que es depurin totes les responsabilitats. Hem d’esperar a veure què va passar realment, no ens volem avançar a esdeveniments que no coneixem, però un cop s’aclari el que va passar, esperem que es prenguin les mesures escaients i que ningú eludeixi la seva part de responsabilitat sobre aquest fet».

En aquest sentit, el conseller de Desperta Laurèdia va recordar que «en aquest 2020 hem insistit molt en el tancament del parc d’animals i el retorn del Prat de Conangle a la gent del poble, ja que actualment se’n fa un ús privatiu i no veiem la predisposició d’avançar cap a la liberalització de l’espai. Més enllà del plantejament comercial que es pugui fer, el que hem de repensar és fins a quin punt el comú hi pot seguir aportant recursos públics. És per això que a principis d’any vam demanar que entre totes les solucions possibles també és plantegés la dissolució de Naturlandia».

Sobre quin hauria de ser el futur de Naturlandia, Cairat va comentar que «nosaltres creiem que una certa explotació comercial d’un caràcter modest és possible a la Rabassa. El que ens planteja dubtes de viabilitat és la societat actual, que amb la càrrega de deute que té acumulat, a més de tots els resultats negatius d’aquests darrers anys, sigui capaç de seguir operant. Més enllà de la qüestió comercial, aquesta és la qüestió important».

Respecte al possible trasllat dels animals a santuaris, Cairat comentava que «nosaltres d’entrada creiem que el parc d’animals no s’hauria d’haver fet i ara arrosseguem tota la llosa financera de tots aquests anys del funcionament del parc. Durant tot aquest temps hem insistit amb el tancament i la sortida digna dels animals, perquè no tenen cap culpa d’estar tancats a la Rabassa i si finalment s’acaba optant per portar-los a un espai tipus santuari o que formin part d’altres projectes conservacionistes, ho veuríem positiu».

Cairat també va valorar el primer any de gestió del comú lauredià i va lamentar que «no ens agrada la unilateralitat en les decisions en un moment com aquest, en el qual nosaltres pensem que el millor seria arribar a  consensos». I va recordar que «al seu dia, la majoria, unilateralment, va decidir abaixar el sou dels cònsols un 5% i el dels consellers els van baixar un 20%», va concloure. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT