El MoraBanc reviu amb l’Herbalife ‘la maledicció del tercer quart’

Els tricolors intenten una remuntada espectacular des dels 17 punts de desavantatge i arriben a posar-se a dos

Per Vicente Pallarés

Oriol Paulí pressionat per Javier Beirán.
Oriol Paulí pressionat per Javier Beirán. | Eurocup/Martin Imatge

El MoraBanc va reviure ahir la maledicció del tercer quart que tants partits es va cobrar a l’inici de la present temporada. I és que els tricolors es van mantenir en el partit fins a aquest període, on l’Herbalife Gran Canària els va fer sucumbir impedint la remuntada amb un gran Clevin Hannah en els últims 10 minuts.

La primera cistella del partit va tardar gairebé dos minuts i mig a arribar, però Shurna, endollat, va aconseguir anotar els primers cinc punts en menys de cinc segons i fins i tot el 0-7 va sortir de les seves mans. L’inici de partit va costar al MoraBanc. Amb els dos equips desencertats en el tir, els tricolors també erraven les passades i patien moltes pèrdues. A més, el Gran Canària va anotar algunes cistelles fàcils sense oposició. El mateix Shurna i Okoye van fer dos triples que van deixar un resultat momentani de 8-15 i, en aquest moment, va començar la reacció dels d’Ibon Navarro mitjançant atacs més agressius i amb fluidesa i Gielo, que va ser el millor, liderant en el tir. Així doncs, el primer quart va acabar 14-19 amb la fortuna que el triple final d’Okoye va entrar fora de temps.El segon quart va començar amb un triple de Gielo que donava esperances. El moments clau van ser un 2+1 que va assolir, de manera intel·ligent, Tyson Pérez per tal de capgirar el marcador (27-26) i una transició ràpida que va acabar amb triple de Hannah (33-31) que tornava a donar avantatge als andorrans. Però els de Porfi Fisac van reaccionar a partir d’un triple d’Okoye que semblava impossible d’anotar i se’n va anar fins al definitiu 35-42 amb el qual es va arribar al descans aprofitant el moment dolç d’Slaughter. El MoraBanc havia patit un cop molt fort del qual havia d’aixecar-se, sobretot, en l’aspecte psicològic.

Tyson Pérez va aconseguir un rebot i la posterior cistella per tal de fer una mica de pressió a l’inici del tercer període, que va ser el més dolent pel que fa a punts. De fet, el MoraBanc només en va anotar quatre durant sis minuts i l’equip no es veia agressiu en defensa, tot i el considerable desavantatge, que va arribar a ser de 16 punts amb un triple d’Slaughter, que es va mostrar intractable (41-57). I amb la mateixa diferència de punts (47-62) va acabar el tercer quart, malgrat dues bones accions de Paulí que no van continuar acompanyades d’una bona defensa. Tot i així, la primera cistella de l’últim quart també va ser pels de Porfi Fisac, aconseguint el màxim avantatge del partit (+17). Més tard, el MoraBanc va iniciar una reacció que va provocar un parcial de 14-3, només contrarestant amb un triple d’Slaughter els de Gielo, per partida doble, Paulí i Hannah, a més de dos lliures del mateix Gielo. El conjunt del Principat, fins i tot, va arribar a posar-se a dos punts amb un nou triple de Hannah (72-74). Però, finalment, el Gran Canària va acabar imposant el seu ritme jugant un bàsquet efectiu durant els instants finals (74-79). D’aquesta manera, el MoraBanc no aprofita la victòria de l’UNICS Kazan contra el Mornar Bar per aconseguir virtualment el passi als quarts de final de l’EuroCup amb la segona plaça del grup.