PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Suprem refusa la querella de Besolí i Rosell contra Lamela

Els socis van passar 22 mesos a presó preventiva abans de ser absolts

Per El Periòdic

Rosell i Besolí a la instrucció.
Rosell i Besolí a la instrucció. | AFP

El Tribunal Suprem espanyol no ha admès a tràmit la querella de l’exconseller lauredià, Joan Besolí, i l’expresident de l’FC Barcelona, Sandro Rosell, en contra de la jutgessa Carmen Lamela. La querella es va interposar per la presumpta comissió de delictes de prevaricació i falsedat documental durant la instrucció de la causa contra Besolí i Rosell que va dur a terme Lamela, si bé, el Suprem ha considerat que la querella plantejada no correspon als fets constitutius de delicte.

I és que, segons defensaven els demandants, la magistrada va «amagar injustificadament i deliberada» fins en tres ocasions l’existència d’un conjunt d’informació de gran rellevància per la causa, que va finalitzar amb l’absolució l’abril de 2019 de Besolí i Rosell en considerar que les proves no eren concloents, però després que els socis haguessin passat 22 mesos a presó provisional per suposadament haver blanquejat prop de 20 milions d’euros. 

No obstant això, l’advocat defensor de l’expresident blaugrana ja ha anunciat que presentaran «el recurs oportú» perquè consideren que Lamela «va errar en la seva resolució». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT