PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut presenta el Pisma al comitè operatiu per millorar-lo

La proposta inclou un total de 61 accions incloses en sis eixos

Per El Periòdic

Entrada del Ministeri de Salut.
Entrada del Ministeri de Salut. | Arxiu ANA

El Ministeri de Salut va presentar ahir el marc general del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (Pisma) al comitè operatiu per tal que aquest l’analitzi i hi pugui fer aportacions de millora.

El grup operatiu que ara n’ha de fer el retorn el conformen representants de diferents ministeris, tals com Esports, Medi Ambient, Afers Socials, Participació Ciutadana, Educació o Interior; actors de diferents col·legis i associacions professionals del món de la salut i social: metges, infermers, psicòlegs i treballadors socials; i també col·lectius, entitats i associacions.

D’aquesta manera, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, i l’assessor en Salut Mental del ministeri, Pere Bonet, van exposar el Pla, que defineix l’estratègia prevista pel període comprès entre els anys 2021 i 2030, i les accions necessàries per desenvolupar un model d’atenció en salut mental i addiccions que garanteixi el dret a la salut mental de la poblaciódel Principat. En concret, la proposta es divideix en sis eixos i 14 línies estratègiques, de les quals se’n desprenen un total de 61 accions.

Tal com va destacar Mas, i segons recull el comunicat de premsa emès al respecte pel Govern, es fa especial èmfasi en la promoció, prevenció, atenció i rehabilitació de les persones que pateixen alguna patologia o trastorn mental, amb l’objectiu final de millorar la seva qualitat de vida.
Així, un cop presentada la proposta, i amb la voluntat que sigui un procés participatiu i alineat amb les polítiques internacionals, i també transversal i sostenible, s’espera que els participants a la trobada i que conformen el comitè que puguin fer-hi aportacions per tal de millorar i ampliar el resultat final del treball. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT