PUBLICITAT

El Govern aprova els ajuts per a les entitats culturals

Llum verda també a un conveni amb l’Associació de Guies Turístics

Per El Periòdic

El museu Casa d'Areny-Plandolit.
El museu Casa d'Areny-Plandolit. | ARXIU ANA

El Consell de Ministres va aprovar ahir, a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, les subvencions per a les entitats culturals que s’atorguen mitjançant conveni. Els ajuts previstos per aquest 2021 permeten reprendre els valors econòmics pactats en els convenis que l’any passat es van veure reduïts, ja que moltes de les activitats que organitzen aquestes entitats es van haver de cancel·lar a causa de la situació provocada per la Covid-19.
Amb aquesta decisió el ministeri reconeix l’esforç i la tasca que es du a terme per part de les associacions així com també trasllada la confiança perquè durant aquest any es puguin celebrar les activitats habituals, seguint sempre els protocols i mesures sanitàries vigents en cada moment. D’aquesta manera, l’Executiu va aprovar la subvenció de 15.000 euros per al Cor Rock d’Andorra, de 36.000 euros per a l’Associació Ull-Nu i de 18.000 euros per a la Societat Andorrana de Ciències (SAC). 

A proposta de Riva, el Govern també va aprovar un conveni de col·laboració entre el ministeri i l’Associació de Guies Turístics d’Andorra (AGTA). El text és fruit de les cconverses i negociacions mantingudes entre el Ministeri de Cultura i Esports, el Ministeri de Turisme i l’AGTA. A nivell general el conveni permet concretar alguns aspectes tècnics d’aquesta relació professional entre els membres de l’associació i el cos de guies de Museus, així com establir els límits i les coincidències en la tasca de visita amb els seus grups de clients als museus gestionats pel ministeri. El text aprovat estableix el compromís d’incloure, en els processos de selecció de guies eventuals, el requisit de la formació acadèmica que han de tenir els membres de l’AGTA, fet que permetrà facilitar la possible contractació dels membres d’aquesta associació.  

Aquest darrer punt pren especialment rellevància en la situació actual provocada per la Covid-19, ja que el col·lectiu ha quedat damnificat per la pèrdua de visitants estrangers. El ministeri també facilitarà l'entrada sense cost als guies acreditats de l'AGTA per acompanyar els seus grups durant la visita guiada als museus gestionats pel Govern. Les gratuïtats són personals i intransferibles i no es poden bescanviar per cap altra visita de cap altre membre del grup. A més, inclou que s'ha de mantenir una reunió entre el ministeri i l'AGTA per posar de manifest les necessitats de cada col·lectiu i veure fórmules de col·laboració i ajuda mútua.

Per la seva banda, l'AGTA crearà, durant el primer any de conveni, una borsa de treball composta per membres acreditats i disponibles i la posarà en coneixement del ministeri. Aquest conveni s'estableix per una durada de dos anys, a comptar de la data de la signatura, prorrogables cada dos anys si cap de les parts no decideix interrompre'l.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT