PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marín serà l’únic andorrà als Campionats del Món

Maeva Estevez no hi serà perquè «la seva preparació no arriba a temps»

Per Vicente Pallarés

Carles Visa i Lluís Marín a la roda de premsa prèvia al Mundial.
Carles Visa i Lluís Marín a la roda de premsa prèvia al Mundial. | FAE

Lluís Marín serà l’únic representant andorrà als Campionats del Món de boardercross, que se celebraran a Idre Fjäll, Suècia, del 9 a l’11 de febrer. Tot i les dificultats que ha hagut de superar la present temporada, el rider andorrà complirà amb l’objectiu d’estar al Mundial amb els millors del món. «La temporada no està sent gens fàcil. Vinc d’una pretemporada complicada en la qual no he pogut preparar-me bé físicament i tècnica, però he decidit participar-hi», va confessar l’esportista, que va allà «amb la mentalitat de tirar d’experiència». I és que els Campionats del Món són «una cita molt important que un esportista sempre té en ment», per la qual cosa Marín va confessar que «serrarem les dents i a veure què surt».


Per això, Marín no es marca «cap objectiu concret». «Vaig dia a dia per com tinc l’esquena. L’objectiu és anar-hi i fer-ho bé. Fa un any que no em puc comparar amb altres corredors», va manifestar. Però el rider també va deixar clar que no anirà només «per passejar la bandera». Sobre el recorregut, va assenyalar que «un cop estiguem allà ho veurem. La pista és molt gran, molt similar a la dels últims Jocs Olímpics que vaig participar». «Acostumen a ser condicions bones amb dubbies, salts grans, però a veure com em sento. Són mòduls, que són els meus punts forts, però amb les meves condicions físiques d’ara, veuré com responc», va afegir. A més, aquest Mundial també servirà a Marín per a agafar una confiança que, de moment, «no hi és» encara que ha «recuperat una mica a la Copa del Món, però es guanya fent treball específic». Malgrat aquesta manca de seguretat sobre l’snowboard, Marín correrà «de forma agressiva, però sent intel·ligent».


D’altra banda, Maeva Estevez ha estat descartada per la FAE perquè «la seva preparació no arriba a temps», segons va explicar el gerent de l’ens, Carles Visa. El gerent va explicar que «a Valmalenco, vam estar parlant amb el seu equip de França i hi estan d’acord», ja que «la falta de competicions ens ha perjudicat bastant perquè Estevez agafi ritme i el circuit que ens trobarem allà és totalment diferent als de Copa d’Europa i Copa del Món i, ara mateix, portar-la és un risc». No obstant això, «seguirem buscant resultats a les Copes d’Europa i del Món», va ressaltar Visa, que va afegir que «la rider podria haver format tàndem amb Marín en la prova per equips. És una cosa que teníem en ment», però, finalment, no ha estat possible. Visa va afegir que «segurament, ella no estarà d’acord amb la decisió perquè sempre vol competir, però la respecta». El gerent, que també és el director de la secció d’snowboard de la FAE, va assegurar que aquesta circumstància no és «ni molt menys, culpa de l’esportista andorrana», sinó d’un calendari marcat per la Covid-19.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT