PUBLICITAT

Lluís Prats guanya el Carlemany amb 'Archie, el nen que parlava amb elefants'

El premi, dotat amb 8.500 euros, es lliurarà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre, al mes de maig

Per El Periòdic

El guanyador del Carlemany, Lluís Prats.
El guanyador del Carlemany, Lluís Prats. | Govern d\'Andorra

Lluís Prats, amb l’obra 'Archie, el nen que parlava amb elefants', és el guanyador del desè Premi Carlemany per al foment de la lectura, convocat pel Govern i Grup 62 a través de Columna Edicions. El premi, dotat amb 8.500 euros, es lliurarà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre, al mes de maig.

L’obra de Prats ha estat escollida entre 38 originals presentats i explica la història d’un nen, l’Archie, la vida del qual queda marcada pel naixement d’una elefanta i el vincle d’amistat que s’estableix entre tots dos quan és un nen.

Prats va néixer a Terrassa el 1966 i va estudiar art i arqueologia a la UAB i a la Universitat de Girona. Ha treballat molts anys com a professor de secundària i batxillerat, com a editor de llibres d’art i ha dirigit una productora de cinema a Los Angeles. Ha publicat més d’una vintena de llibres des de novel·la juvenil a assaig històric. El 2018 va ser guardonat amb el prestigiós premi Strega Ragazzi per 'Hachiko. El gos que esperava' que havia guanyat el premi Josep M. Folch i Torres el 2014, llibre traduït a tretze idiomes. El mateix 2019 va ser guardonat amb el premi Ramon Muntaner per la seva novel·la 'Kambirí'; amb el premi Guillem Cifre de Colonya per 'Corporació d'alienígenes' i va obtenir per segon cop el Folch i Torres per 'Estimat monstre'.

Un consell lector —format per sis persones: les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Laia Aguilar, les professores dels tres sistemes educatius Joana Bonet (col·legi Sagrada Família), Roser Calvo (Lycée Comte de Foix) i Olga Andrés (escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino), i Glòria Gasch, editora i representant de Columna Edicions— ha estat l’encarregat de seleccionar quatre obres finalistes, que s’han lliurat al jurat per a la seva valoració i per a l’adjudicació del premi, que està format per nou estudiants d’entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius, que han llegit les obres sota la supervisió dels seus professors de literatura. Els membres del jurat juvenil són: Nil Fonseca, Carla Giribet i Elsa Giribet, del col·legi Sagrada Família; Andrea Jover, Mireia Iranzo i Ariana Pereira de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino; i Alexandra Pereiro, Joan Vergés i Martina Ricart del Lycée Comte de Foix.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT