PUBLICITAT

Comença la reconstrucció del Centre Esportiu dels Serradells

La durada estimada de les obres és de 14 mesos i el pressupost ronda els quatre milions d’euros

Per Helder Alves

La cònsol major, Conxita Marsol, i el cònsol menor, David Astrié, en l’inici de la reconstrucció del Centre Esportiu dels Serradells.
La cònsol major, Conxita Marsol, i el cònsol menor, David Astrié, en l’inici de la reconstrucció del Centre Esportiu dels Serradells. | Comú d’Andorra la Vella/Tony lara

Les obres de reconstrucció del Centre Esportiu dels Serradells es van iniciar ahir. Els treballs de remodelació repararan les zones afectades per l’incendi del 2018. Les empreses encarregades de fer-ho són Locubsa i Progec, que estimen la durada de la remodelació en 14 mesos i el seu cost total en uns quatre milions d’euros. Una comitiva del Comú d’Andorra la Vella, encapçalada per la cònsol major, Conxita Marsol, i el cònsol menor, David Astriè, van visitar ahir les instal·lacions del centre per analitzar i valorar l’inici de les obres.
A l’edifici de la piscina dels Serradells, la zona que va patir la pitjor part de l’incendi, la cònsol major va reconèixer que «tot i que avui és un dia en el qual hauríem d’estar contents, quan entres aquí se’t remou tot. Va ser una desgràcia, per sort no va haver-hi cap ferit, però no deixa de ser una desgràcia i quan ho tornes a veure, fa mal». I seguia explicant que «el que és clar és que així no podíem continuar, hem estat dos anys que cada vegada que plou, aquí dins es deteriora més, per tant, era imprescindible obtenir els permisos corresponents per poder fer les obres. Si la piscina hagués estat molt més temps tancada, el deteriorament s’hauria notat cada vegada més».
En aquest sentit, Marsol va ressaltar la importància de les asseguradores: «El més important és la facilitat que van posar les assegurances per poder firmar aquests acords, que ha fet que no hàgim d’anar a la Batllia, perquè amb un procés judicial es podria haver allargat tot, moltíssim». També va agrair la predisposició de l’empresa constructora Locubsa: «És una empresa que ha posat totes les facilitats i que ha esperat molt temps. Perquè l’obra estava adjudicada des del març de l’any passat just abans de la pandèmia», i va recordar que «els terminis d’execució dels treballs són 14 mesos, des del comú donàvem com a màxim 16 mesos i Locubsa va escurçar una mica el termini. La reconstrucció dels Serradells rondarà els quatre milions d’euros, són els danys que s’han sofert i el que val aquesta reconstrucció», tot i que va advertir que «la piscina exterior no l’esperem tenir oberta per a aquest estiu, però sí pel del 2022».
Sobre el procés de remodelació del centre esportiu la cònsol major va comentar que «tota aquesta reconstrucció és un repte tècnic pels enginyers i per l’empresa constructora». Per altra banda, va reconèixer que «la piscina era un atractiu important dels Serradells, i la seva falta ha provocat una davallada dels abonats. La pandèmia tampoc hi ha ajudat per la qual cosa és difícil dir quina quantitat de persones han deixat de venir. Però estem segurs que recuperàrem el nombre normal d’abonats». Per últim, la cònsol va declarar que «hem de mirar endavant, al futur, el més important és que ara comencen les obres i que el més aviat possible reinaugurarem els Serradells amb les millors condicions, perquè tothom pugui torna a practicar l’esport, sobretot els infants», va concloure.
La reconstrucció arriba després de l’acord del Comú d’Andorra la Vella i les empreses constructores, després d’una reunió a tres bandes el passat 14 de gener. Aquest acord va servir per desencallar la situació que es vivia els darrers mesos, arran de les accions judicials que demanaven nous peritatges per part de Progec, la qual cosa va provocar que l’inici de les obres hagués sigut posposada en dues ocasions.
Cal recordar que la càrrega tèrmica del foc va provocar el col·lapse de diverses parts de la façana i del fals sostre de la piscina, tot i que, l’estructura principal del centre esportiu no es va veure afectada. El fum generat per la combustió dels materials d’obra cremats va enfosquir les parets i el sostre del recinte de la piscina interior. La piscina exterior no es va veure afectada, però la possibilitat que parts de la façana caiguessin va provocar que no s’hagués obert de cara al públic. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT