PUBLICITAT

La Massana aprova el 0% de la cessió obligatòria per a lloguer

Molné afirma que «tots hem de contribuir perquè tothom trobi un habitatge digne»

Per El Periòdic

Un moment al Consell de Comú de la Massana.
Un moment al Consell de Comú de la Massana. | Comú de la massana

El Comú de la Massana va aprovar ahir al matí el decret de reducció al 0% del percentatge de cessió obligatòria i gratuïta del sòl i del seu equivalent econòmic en sòl urbà consolidat en cas de llicències d’obres que tinguin per finalitat la construcció d’edificis destinats al lloguer, sempre com a residència habitual.
La cònsol major, Olga Molné, va afirmar que l’aprovació d’aquest decret respon a una finalitat molt clara: afavorir l’increment de pisos de lloguer. Molné va remarcar que el país pateix una problemàtica evident amb l’habitatge, ja que la demanda és superior a l’oferta, i considera que «tots hem de contribuir a trobar una solució perquè tothom pugui trobar un habitatge digne».
 Molné va explicar que abans de prendre la decisió es va sondejar el sector immobiliari per comprovar que hi hagués un interès en construir habitatges destinats al lloguer i també es va demanar l’opinió a diferents associacions de caràcter social.
Les construccions que es destinin a arrendament per a residència habitual i permanent no estaran sotmeses al pagament de la cessió obligatòria del sòl o del seu equivalent econòmic durant un període de vint mesos.
Els promotors que s’adhereixin a aquesta exempció, que estarà en vigor durant 20 mesos a partir de la seva publicació al BOPA, hauran d’iniciar l’obra en un termini màxim de cinc mesos a comptar de la data d’atorgament de la llicència. També es poden beneficiar de la mesura les sol·licituds de construcció que ja estan en curs de tramitació administrativa. Les obres han d’estar finalitzades en un termini màxim de tres anys.
La reducció al 0% només serà aplicable en el cas d’edificis destinats íntegrament a habitatges plurifamiliars en règim de lloguer per a residència habitual, amb les úniques excepcions dels locals comercials a la planta baixa, soterranis, aparcaments i trasters. El propietari de l’edifici té dret a reservar-se un pis per a ús propi. Aquestes clàusules s’han de mantenir durant un mínim de 10 anys a comptar de l’atorgament de la cèdula d’habitabilitat. 
Així, la Massana es suma al Comú d’Encamp que ja ho va aprovar el passat dijous a la sessió de Consell de Comú, que es va celebrar de manera telemàtica,amb els vots a favor de la majoria i d’Agrupament Encampadà, i en contra del Partit Socialdemòcrata (PS).
«Mai ens hem tancat a que sigui l’única solució per poder aportar més pisos de lloguer i de qualitat; de moment hem optat per aquesta però no serà l’única i, si cal, n’adoptarem d’altres, però la proposta fiscal que va fer el PS no és competitiva; el temps ens donarà o ens treurà la raó», va afirmar la cònsol major d’Encamp, Laura Mas. Des d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal també es va mostrar favorable a la iniciativa: «Creiem amb aquests incentius, s’ha de provar i pensem que és una bona opció», va apuntar. 
 El comú encampadà ja tenia vigent la reducció al 5%, aprovada al mes de juny passat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT