PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc vol superar el millor equip entre els mortals de l’ACB

Els homes d’Ibon Navarro visiten la pista de l’Iberostar Tenerife, el tercer classificat, després d’un triomf important

Per Vicente Pallarés

Senglin i Sergi García es donen ànims en un partit.
Senglin i Sergi García es donen ànims en un partit. | BCA / MARTÍN IMATGE

El MoraBanc s’enfronta avui a l’Iberostar Tenerife, un dels ossos durs de la Lliga Endesa, que ara marxa tercer en la classificació només per sota del Madrid i del Barça. Per la seva banda, el conjunt tricolor arriba en un bon moment, després d’aconseguir victòries importants i de lluitar fins al final contra el Reial Madrid. 
No obstant això, Ibon Navarro va preferir caminar amb peus de plom i centrar-se en el que s’ha de millorar en lloc de deixar-se portar per l’eufòria dels triomfs: «La línia està clara, encara tenim marge de millora, no només en atac, també en defensa. Crec que vam fer algunes errades en el partit del Gran Canària que contra el Tenerife ens castigaran molt més. Quan guanyes tot es veu d’una manera diferent, però tenim clar quin és el camí».


A més, el tècnic del conjunt del Principat va reconèixer que és «complicat» fer-li mal a un equip tan consolidat. «Són com un ordinador. Tu els planteges coses i ells, abans o després, trobaran la solució», a banda de ser «un equip molt treballat, on es coneixen molt bé els jugadors i té molts automatismes. Són excel·lents en la lectura del joc». El preparador basc, però, també va declarar que «si fem les nostres coses bé competirem. Quan competeixes sempre hi ha opcions de guanyar i el que hem de fer és esprémer al màxim les nostres opcions de competir amb ells». Amb aquestes ganes de competir fins a l’últim instant per tal de tenir opcions de victòria, el MoraBanc afronta el repte sense les ja conegudes baixes de Moussa Diagne i Haukur Palsson i el dubte de Tyson Pérez. Babatunde Olumyiwa va viatjar amb l’expedició i té opcions reals de jugar, malgrat les seves molèsties: «Tunde té un problema al genoll que li està fent molt mal. Ja ho vam veure en els primers minuts contra el Gran Canària. Amb les seves coses, però està preparat».  Enfront, hi haurà autèntiques figures com Shermadini o Marcelinho Huertas. El pívot georgià de 2,17 metres i el base brasiler són les principals estrelles del conjunt canari, que està sent una de les sensacions del campionat lliguer, havent començat com a equip revelació i sent ja un dels més consolidats de l’ACB, per sobre de gegants com el València Basket o el Bascònia. El nou pívot tricolor, Parakhouski, també va fer una valoració sobre la importaància i la dificultat del partit: «Tenim un partit dur, molt complicat, contra un equip que està fent les coses molt bé. Shermadini està jugant molt bé, però estic preparat». I és que els dos jugadors comparteixen posició i hauran de lluitar de valent l’un contra l’altre en el joc interior. La nova incorporació va assegurar sentir-se «còmode i en bones condicions» des de la seva arribada al Principat i «amb ganes de jugar ja els següents partits».


Ibon Navarro també es va referir a l’estil de joc de l’equip, que potser no és el més brillant, però sens dubte, està sent efectiu, malgrat algunes ensopegades: «Aquest equip sap quines són les seves virtuts i fortaleses. Els rivals pateixen més en atac que nosaltres defensant. Sabem que som bons en això quan estem concentrats i gaudim fent la nostra feina de la millor manera. Tenim la capacitat de jugar una defensa sòlida i ens adonem que el rival pateix. Això ens dona energia per a seguir fent-ho i fer-ho millor encara». No obstant la confiança en aquesta metodologia, l’entrenador va reconèixer que «de vegades, això et resta una mica d’energia, fluïdesa i frescor en atac, però és la línia que hem agafat i que ens està donant l’oportunitat de competir». Amb tots els factors plegats, andorrans i canaris jugaran un partit que promet ser frenètic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT