PUBLICITAT

Les vendes a les grans superfícies cauen un 27%

Les d’aliments baixen un 11,6% i les de la resta de productes, un 39,6%

Per El Periòdic

Imatge d’un supermercat.
Imatge d’un supermercat. | MARICEL BLANCH

 L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall va patir una davallada del 27,1%, a preus corrents, durant el mes de novembre del 2020 respecte al novembre de l’any anterior. És la dada principal que va publicar ahir el Departament d’Estadística, en relació a l’índex de vendes de grans superfícies.
Si es desglossen les dades en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris va disminuir l’11,6% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) va caure el 39,6% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Val a dir que les dades de vendes als centres comercials i grans magatzems es van veure afectades a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.
La variació general anual se situa per sota de la xifra d’Espanya (8,6%) i de la de França (15,1%). Pel que fa a l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials el novembre del 2020, va caure l’1,0% respecte al mateix mes de l’any anterior, quasi el 64% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT