PUBLICITAT

La selecció sub-21 tornarà a jugar contra una Anglaterra de Premier

El combinat dirigit per Eloy Casals es trobarà de nou amb els ‘Lions’ en els classificatoris per a l’Europeu

Per Vicente Pallarés

Papereta d'Andorra al sorteig.
Papereta d'Andorra al sorteig. | UEFA

La selecció sub-21 va conèixer ahir els seus rivals del grup G de la classificació per l’Europeu de la categoria, que tindrà lloc a Hongria i Eslovènia, entre els quals destaca Anglaterra. Els lions ja són uns vells coneguts del combinat nacional dirigit per Eloy Casals i tothom al Principat recorda el miracle de l’empat 3-3 a l’Estadi Nacional amb un doblet del Cucu Fernàndez i un golàs de Christian García. Allà, els andorrans van caure molt dignament amb un 3-1 en un partit a l’estadi del Wolverhampton en el qual van lluitar fins al final i ja amb alguns jugadors de l’enfrontament d’anada concentrats amb l’absoluta. 


Ara, els tricolors gaudiran d’una nova oportunitat de fer història contra els de Boothroyd, que té el luxe de convocar diversos jugadors de Premier League, com Hudson-Odoi, del Chelsea, o Nketiah, de l’Arsenal, a més de figures com Musiala, jugador de només 17 anys que milita a la pedrera del Bayern de Munic, o Ramsdale, el futur porter de l’absoluta, a les files del Sheffield United i valorat en 16 milions d’euros. La resta de rivals del grup són la República Txeca, Eslovènia, Albània i Kosovo. Les dues primeres seleccions, a banda de l’anglesa, són les més perilloses, ja que també compten amb jugadors a diverses lligues europees de nivell, com la italiana, l’alemanya o la grega. La lluita amb Kosovo per la penúltima plaça del grup serà, a priori, el principal objectiu de les joves promeses del Principat.


El seleccionador sub-21, Eloy Casals, va fer una valoració després del sorteig, en la qual va destacar «el bon record del partit a casa contra Anglaterra amb aquell empat», i «encara que aquest partit serà totalment diferent, esperem acabar amb el mateix resultat o, com a mínim, lluitar-ho». Tanmateix, una altra de les seleccions del grup, Albània, es va enfrontar a la tricolor en l’última fase. «Tenim a Albània, que també vam aconseguir empatar a casa i avançar-nos al seu camp i intentarem repetir o millorar els partits que hem fet contra ells».


Aquesta fase de grups, que tindrà lloc aquest any i el proper, serà pels futbolistes nascuts a partir de l’any 2000. Per tant, alguns dels jugadors dels darrers compromisos, nascuts el 1999, ja no podran ajudar els seus companys de cara a la classificació per l’Europeu. Entre ells, destaquen el Cucu Fernández, golejador del Formentera de la Tercera Divisió balear, Albert Alavedra, Àlex Martínez, Joan Cervós o Jordi Alaez. No obstant això, «també hi ha molts jugadors que debutaran i hem d’intentar que agafin experiència, que aprenguin a competir en aquest nivell, que agafin la idea de joc de la sub-21, que és la mateixa línia que porta l’absoluta, i que estiguin preparats per a donar el salt», va manifestar Casals. Una de les referències de l’equip, Iker Álvarez, que juga a les files del Vila-real C de la Tercera Divisió valenciana, encara podria continuar a les ordres de Casals, tenint en compte la seva edat. Tots ells ja van ser convocats per Koldo Álvarez de Eulate amb el combinat absolut durant  els partits oficials de les últimes finestres de seleccions del 2020.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT