PUBLICITAT

Una entrada d'any marcada pels Mundials de Canillo

  • Els esports d'hivern acaparen protagonisme abanderats per l'esquí de muntanya, que supera amb nota una fita històrica per al país
iván moure
escaldes-engordany

Periodic
Despres, eufòric, celebra a Buenos Aires el seu tercer títol al ral·li Dakar 2010 i el primer en terres sudamericanes amb l'estatueta de campió. A la galeria, en primer lloc la desfilada de països als Mundials de Canillo. A continuació, Andorra, amb Marín de banderer, a la inauguració dels Jocs d'Hivern. Per últim, Rosell en la conferència al Centre de Congressos. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS || ONA MORANTE || REUTERS / DAVID GRAY || ORIOL LLAURADÓ

Finalitza el 2010 i és el millor moment de fer un recordatori del que ha passat al país a nivell esportiu. EL PERIÒDIC D'ANDORRA inicia avui la publicació d'un recull dels fets més destacats dividit per quatrimestres. Avui, del gener a l'abril,; demà i dissabte, del maig a l'agost; i el 2 de gener, del setembre al desembre.

GENER

Despres ens porta la primera alegria

El Dakar 2010, la primera competició de l'any amb protagonisme per a Andorra, ens va donar la primera alegria a mitjan de gener gràcies a Cyril Despres i la seva KTM, que va aconseguir el tercer títol en la categoria de motos i el primer entorxat en terres d'Amèrica del Sud. Va ser un ral·li marcat per la polèmica amb la sanció de sis hores a Marc Coma per fer trampes i canviar una roda a mitja etapa, quan no es podia. També al gener el BP va signar Paulinho– l'home gol que ansiava De la Rosa des de feia més d'un any–, la organització de l'Europeu de Policies i Bombers que es celebraria cinc mesos més tard va nomenar Samaranch com a president d'honor, Turisme va signar el conveni amb la Vuelta a España perquè vingués a Andorra al setembre i en la darrera setmana el trofeu Borrufa va acaparar el protagonisme amb una gran actuació de les promeses de les categories infants I i II de la Federació Andorrana d'Esquí en un any de gran collita: en supergegant dos ors de Kevin Courrieu i Josh Alayrach, dues plata de Joan Verdú i Carmina Pallàs i un bronze d'Aria Misse; en gegant ors de Misse i Pallàs i plata de Courrieu; en combirace or de Courrieu; i en eslàlom plata de Gabriel Barios.

FEBRER

El mes de Dela, Koldo, Llovera i Vancouver

Quatre noms propis van fer lluir el mes més curt de l'any. El primer, Koldo (Álvarez), que va ser presentat per la Federació Andorrana de Futbol com a nou seleccionador substituint David Rodrigo, qui va mantenir en exclusiva el càrrec de director tècnic. Pocs dies després el president Toni Giribet va anunciar un altre canvi de rumb en la secció de futbol sala, amb la presentació de De la Rosa en el càrrec de seleccionador que començaria a partir de l'1 de juliol. El tercer nom propi va ser el de Llovera (Albert), que va aconseguir signar amb Fiat per disputar el Mundial de ral·lis en la nova categoria S2000. I el quart Vancouver, que va acollir els Jocs Olímpics d'Hivern i a la qual Andorra va enviar el major nombre de corredors de la seva història: Kevin Esteve, Roger Vidosa, Mireia Gutiérrez, Sophie Juárez, Lluís Marín i Francesc Soulié.

Paral·lelament a aquest esdeveniment a Soldeu es van fer dues proves de la Copa d'Europa femenina d'esquí alpí i a Pal i Arcalís la Copa del Món Màster al temps que la Pirena vivia les tres clàssiques d'Andorra.

MARÇ

El primer mundial sènior al país

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) passarà a la història del llibre esportiu tricolor en acollir el primer Mundial sènior a les nostres fronteres. Canillo 2010 va ser una demostració a nivell organitzatiu corroborada pel president de la Internacional en una entrevista en exclusiva a EL PERIÒDIC D'ANDORRA en la qual va dir: «Andorra és una referència al planeta com ho són Itàlia, França, Suïssa i Espanya. Aquest va ser l'ordre també dels cinc primers classificats en la competició per països. Destacar també l'entrada de Xavier Vilasetrú en la presidència de la Federació de Rugbi, el sorteig del grup de la selecció de futbol de Koldo per al Preeuropeu del 2012 i el títol de campió de Lliga en l'esport rei per al FC Don Pernil Santa Coloma, l'actual Pidasa.

ABRIL

Rosell, les sis Copes i l'Andorrans de l'Any

El mes de les pluges va tenir com a protagonista l'ara president del Barça Sandro Rosell, que va venir al Principat per fer una conferència sobre la gestió de l'èxit esportiu i va anunciar des d'aquí i per primera vegada que es presentaria a les eleccions, pocs dies abans que el Centre de Congressos exposés una rèplica de les sis copes guanyades per l'equip de Guardiola. A més Michael Broad –entrenador del VPC des del desembre del 2009– era nomenat també seleccionador, el Club Vòlei Andorra es va proclamar campió de la Primera Divisió i va confirmar l'ascens a la FEV, Sophie Dusautoir va acabar quarta en el Circuit Mundial d'esquí de muntanya i la FAM va ser guardonada en l'esdeveniment Andorrans de l'any que organitza EL PERIÒDIC al mèrit esportiu.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT