Els andorrans aconsegueixen dos segons llocs al Borrufa

Els esquiadors espanyols guanyen la categoria sub 16 de masculí i femení

Participant del trofeu Borrufa a una de les proves.
Participant del trofeu Borrufa a una de les proves. | Grandvalira

La 29a edició del trofeu Borrufa 2021 va arrencar ahir. Una competició que ha estat marcada per la incertesa, fruit de la Covid-19, ja que fins als últims moments no se sabia si es podrien realitzar les proves, però finalment sí que es va poder, això sí, seguint tots els protocols sanitaris.
La primera jornada va ser d’allò més positiva per a la que segurament és l’edició més complicada d’aquesta competició andorrana. El que sí que es va trobar a faltar, van ser els festejos característics del Borrufa a l’hora d’entregar els premis ja que, seguint els protocols de seguretat, aquests es van lliurar directament a pista per evitar aglomeracions. Les proves d’estrena del torneig van estar protagonitzades per l’eslàlom especial. La representació andorrana va aconseguir dues segones posicions i dos tercers llocs i gairebé arriben al podi en totes les proves de la primera jornada.
El sub 14 masculí va ser l’única prova en la qual cap andorrà va arribar als cinc primers llocs. La millor representació la va firmar Nil Vinyes amb un temps al crono de 1.22.45 a 4.85 del líder Hugo Leonelli, representant de Mònaco. També en sub 14 però en la categoria femenina, Júlia Rodríguez va arribar al podi, concretament al tercer lloc amb un temps de 1.22.58 a només 1 minut 13 segons de la guanyadora, Agata Slamkova.
En sub 16 masculí, els representants del Principat van aconseguir la 2a, 3a,4a i 5a plaça. Els esquiadors més destacats van ser Alvar Calvo, amb un crono de 1.18.16 a només 26 segons de la primera posició ocupada per l’espanyol LLuc De Casrellarnau i per finalitzar el podi, Pirmin Estruga es va quedar a poc menys d’un minut del guanyador. En categoria femenina Aina Martí va aconseguir el segon lloc amb un temps de 1.21.86 a 59 segons de la primera plaça de l’espanyola Aura Coronado.