PUBLICITAT

Europa assumeix que la vacunació es retardarà

Per El Periòdic

Detall de la vacuna de Pfizer.
Detall de la vacuna de Pfizer. | El Periódico de Catalunya/Jose Pazos

Europa preveu que la vacunació que s’està desenvolupant a tots els estats membres es retardarà i que, segurament, no es podrà complir amb el calendari de subministrament del vaccí contra la Covid-19 que estava previst quan va començar la campanya, el passat 27 de desembre del 2020. Els problemes relacionats amb aquest endarreriment són, en part, les complicacions logístiques derivades de la gestió del material i la dificultat que ha suposat establir un calendari de producció i de distribució clars amb les companyies farmacèutiques que proporcionen les vacunes. 

En primera instància, Pfizer va anunciar, la setmana passada, que es reduirà de manera temporal la quantitat de vacunes que subministra a causa d’una reestructuració a la planta de producció que l’empresa té a Puurs, a Bèlgica. Pel que es refereix a la farmacèutica AstraZeneca, que d’entrada rebrà el vistiplau  la setmana que ve per poder ser utilitzada a la Unió Europea, va anunciar que es retardaran, també, les entregues als estats membres. 

Europa també ha recomanat als països que en formen part que aïllin totes les zones que registrin més de 500 casos de Covid-19 per 100.000 habitants. La majoria de províncies espanyoles superen aquest límit, fet que impedeix el moviment de viatgers per la Unió Europea.

PUBLICITAT
PUBLICITAT