PUBLICITAT

Salut registra 50 nous positius durant les darreres 24 hores

El nombre d’hospitalitzats és de 36, 24 dels quals estan a planta i 12 a l’UCI

Per El Periòdic

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Arxiu ANA

Segons va informar el Govern, durant la jornada d’ahir es va registrar un total de 50 nous positius de Covid-19 al país. Amb aquests, la xifra total de persones infectades que s’han registrat al Principat des que va començar la pandèmia, fa gairebé un any, ja és de 9.549. D’aquests, 801 són casos actius, la qual cosa representa 14 casos menys que el dissabte.
El Departament de Salut de l’Executiu va fer saber, també, que el nombre total de defuncions per coronavirus es manté a 96 després que el dissabte passat es registrés la mort de tres dones. Una de les víctimes es trobava ingressada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, una altra a la planta Covid-19 habilitada al Cedre i la tercera estava al centre sociosanitari de Sant Vicenç d’Enclar.
En aquests moments, hi ha tres persones més ingressades a planta a l’hospital. Així la xifra d’ingressats a aquesta àrea sanitària és de 24., mentre que hi ha 12 persones a la Unitat de Cures Intensives (UCI), i 10 d’aquest total requereixen ventilació mecànica per poder respirar.
Pel que es refereix a la incidència del virus als centres sociosanitaris, el Govern va informar que a la planta Covid-19 habilitada al Cedre, en aquests moments hi ha 13 persones ingressades. Del total, quatre procedeixen de Salita, cinc de Sant Vicenç d’Enclar, un de la Residència Albó i tres de la unitat d’Urgències de l’hospital.
Als centres educatius, en aquests moments 59 aules estan sota un règim de vigilància activa. En concret, 14 estan confinades totalment i 45 de manera parcial. Per altra banda, 39 estan en vigilància passiva.

Evolució de la vacunació / Durant la jornada del dissabte es va subministrar un total de 14 vacunes, totes a professionals de la Salut de diversos àmbits que van rebre el vaccí a les instal·lacions del SAAS. En relació amb l’esmentat, cal recordar que durant l’última compareixença pública del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, aquest va informar que tan sols l’11% de professionals sanitaris s’han declinat, per ara, a rebre la vacuna. Tot i això, Benazet es va mostrar confiat que a mesura que passi el temps, la xifra es reduirà i hi haurà més acceptació.

Coronavirus a Catalunya / L’evolució de la Covid millora a Catalunya, amb la velocitat de propagació per sota d’un, i una reducció de contagis. Ahir se’n van registrar 2.778 i el dissabte 3.809. Tot i això, els malalts ingressats a les UCI continuen augmentant i se situen en 675; 16 més que el dia anterior. Els ingressos també es disparen i sumen 105 més que el dissabte. En aquest sentit, ja són 2.958 les persones hospitalitzades per coronavirus. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT